Početna Broj 182 Home – IFA 2015

Home – IFA 2015

Slika oko slike
Philips, tj. TP Vision, je predstavio TV koji je nadgradnja popularnih modela sa LED Ambilight osvetljenjem. Sada se pomoću deset malih projektora prikazuje velika mutna slika iza TV-a. Slika iza nije tu da bi povećala onu na impozantnom ekranu od 65 inča, već da vams da osećaj da ste potpuno „uvučeni“ u dešavanje na ekranu. Osećaj je izvanredan, a činjenica da je ovo ujedno i Android TV i da ima 4K sliku i zvučnike od 30W, ovaj 65PUS8901 AmbiLux TV svrstava među najbolje na IFA sajmu.

8900_65_Product-No_Stand

Najbolji telefoni 2019

Technics oživljava gramofon
Vinil je „živ“. Panasonic barem želi da u to verujemo, tako što će oživeti seriju popularnih Technics gramofona. Na IFA sajmu je predstavljen prototip jednog takvog uređaja, od sjajnog aluminijuma dizajniranog po „mustri“ najluksuznijih Technicsovih aparata, a najavljeno je i da će klonirati legendarne modele SP10 i SL-1200, koji među disk-džokejima uživa status ikone.

TTphoto_1

Prvi Panasonic OLED TV
Panasonicov TX-65CZ950 OLED TV aparat je uređaj kakvog bi svako poželeo u svom domu. Reč je o 4K televizoru dijagonale 65 inča, sa OLED panelom koji nudi do sada neviđen kvalitet slike na TV uređajima (potvrdili su to za ovu priliku i vodeći holivudski koloristi). Svaki piksel na ovom ekranu ima svoje sopstveno osvetljenje i boje (uključujući i „apsolutno crnu” kakva se mogla videti samo na plazma ekranima), što omogućava preciznost o kakvoj konvencionalni televizori mogu samo da maštaju.

Nova generacija Technicsovih pojačala
Nezaobilazan brend u svetu Hi-Fi zvuka predstavio je na IFA sajmu novu klasu pojačala iz premijum serije G30. SU-G30 mrežno pojačalo koristi JENO endžin koji prenosi i procesira zvuk u punom digitalnom formatu, obezbeđujući fantastičnu jasnoću i rezoluciju zvučne slike prilagođenu kućnom ambijentu. Uz ovo pojačalo, skrećemo pažnju i na ST-G30 Media Server sa SSD diskom, koje može biti pristupačno i veoma efikasno rešenje za vaš mali Hi-Fi studio.

Frižider kakav zaslužujemo
GMJ916DNHZ je luksuzni frižider kompanije LG sa inverterskim linearnim kompresorom i svim mogućim rešenjima za lakšu manipulaciju namirnicama i za bolju energetsku efikasnost (klasa A++, Smart Diagnosis, Pure n Fresh, LED rasveta…). Osim besprekornog dizajna i ergonomski prijatnih detalja (door-in-door pregrade za odlaganje sitnica, bez centralne pregrade, elektronika za brzo dijagnostikovanje eventualnih problema itd.), proizvođač ističe novi linearni kompresor koji energetsku efikasnost poboljšava za čitavih 30 procenata.

Kamera u rerni
Umesto da svaki čas gledate kroz staklo rerne, ili još gore, da otvarate vrata da bi videli u kojoj je fazi pečenja hrana, AEG je u ProCombi Plus Smart rernu instalirao CookView kameru koja stalno prati situaciju i po vašoj želji šalje fotografije na telefon ili tablet, pomoću My AEG aplikacije. Ako je lepa fotografija, možete je podeliti sa prijateljima na društvenim mrežama.

Liebherr SmartDevice
Ovogodišnji Liebherr frižideri se mogu kontrolisati preko lokalne mreže, ili pomoću mobilnih uređaja van kuće. Zahvaljujući programima SmartHomePlus, ServicePlus i SafetyPlus sada birate radnu temperaturu uređaja, ali i dobijate povratne informacije od frižidera: da li mu je potreban servis, ili je vreme da se zameni filter. SmartDevice je dostupan i kao poseban dodatak za prethodne modele.

Dupla veš mašina
Haier je umesto vas stavio jednu na drugu mašinu za veš. Donja je veća (8 kg), a gornja (4 kg) služi ako se iznenada pojavi potreba za dodatnim pranjem. Obe su klase A+++, povezuju se preko interneta (sada je to već postalo standard) radi daljinske kontrole. Svaka mašina ima sopstveni motor na koje dobijate po 10 godina garancije.

Dual-Drum-front-2

Leave a Reply