Početna Broj 182 Inovacijama do udobnijeg života – IFA 2015

Inovacijama do udobnijeg života – IFA 2015

IFA sajam je mesto gde se susreću sadašnjost i budućnost, sajam koji prikazuje šta nas čeka tokom narednih 12 meseci iz oblasti potrošačke elektronike. Ultra HD ekrani stižu sa još impresivnijim bojama i spektakularnijim kontrastima, zvuk iz kućnog bioskopa je dobio treću dimenziju, povezivanje uređaja je postalo pametnije i sveobuhvatnije. Kuće su postale pametne, energetski efikasne, sa mnogim opcijama za žično i bežično povezivanje sa tehničkim uređajima u kući i oko nje; priprema hrane se promenila – postala lakša i brža – a zdravi sastojci su i dalje prisutni.

UHD televizori postaju sadašnjost, bilo da su potpuno ravni, ili zakrivljeni posle pritiska na taster daljinskog upravljača. Osam miliona tačaka na 40 do preko 100 inča izgledaju impresivno. Podržani su i poslednji kodeci za komprimovanje videa (H.265), čime se proširuje opseg materijala dostupnog za gledanje. Blu-ray format sada čuva filmove i u UHD formatu, a sve je više kamera i fotoaparata koji snimaju video u UHD formatu. Sadržaj se može preuzeti i preko interneta. Striming postaje svakodnevnica, a pojavili su se modeli kojima se mogu instalirati (Android) aplikacije koje će same tražiti onlajn video-sadržaj. Čak se mogu instalirati igre na televizoru, a telefon možete koristiti umesto gamepada. Osim Androida, na televizorima su primećeni i Tizen, WebOS i Firefox operativni sistemi. Procesorska snaga televizora u kombinaciji sa snažnim grafičkim čipovima je primerenija jakim računarima, što samo dokazuje da obrada videa zahteva više sirove snage nego ranije.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Komunikacija sa malim kućnim aparatima postala je stvarnost. Sve je više uređaja koji međusobno komuniciraju bez dodatne intervencije čoveka. Grejanje, hlađenje i osvetljenje se kontroliše preko telefona i/ili tableta. Skoro da ne postoji domen gde telefon ne vodi glavnu reč, a i telefoni su već dovoljno unapređeni da bi sve to lakše radili. Dah inovacija prisutan je i kod malih kućnih aparata i bele tehnike. Postali su brži, štedljiviji i energetski efikasniji. Povećavaju kvalitet života, čineći ga udobnijim i zdravijim. U izradu su uključeni visokokvalitetni materijali i vedre boje, a za dizajn zaduženi svetski poznati modni kreatori.

Nosiva tehnika u vidu satova je sve popularnija. Ugrađeni senzori precizno mere vaše kretanje, potrošnju energije i trenutno zdravstveno stanje. Mogu sarađivati sa mobilnim telefonima, ali i biti samostalni. U budućnosti očekujemo da će biti deo zdravstvenog sistema, kako bi stariji ljudi mogli duže da žive u okruženju gde im je lagodnije, jer se njihovo zdravstveno stanje prati preko sata.

Predstavljamo vam najbolje uređaje sa IFA sajma, koje ćete sa nestrpljenjem čekati u prodavnicama ili kod kuće, da vam ih poštar donese direktno na kućni prag.

Miele – IFA 2015
Samsung vizija Interneta stvari – IFA 2015
Sony vatromet slike i zvuka – IFA 2015
Gadgeti – IFA 2015
Home – IFA 2015

Leave a Reply