Početna Broj 182 Miele – IFA 2015

Miele – IFA 2015

Uvek bolje
Kompanija Miele na svetskom nivou predstavlja sinonim kvaliteta u sektoru potrošačke elektronike. Kombinacijom inovativnog dizajna, napredne tehnologije i povoljne cene Miele je i tokom proteklih teških godina ekonomske krize ostvario najbolje rezultate u svojoj više od 115 godina dugoj, bogatoj istoriji. Svoju snagu i inovativnost proizvođač kućnih aparata iz Gutersloha, koji zapošljava više od 17.600 radnika širom sveta, pokazao je i na 55. međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Berlinu IFA 2015, gde je svojim proizvodima privukao pažnju medija i posetilaca. Za ovu priliku izdvajamo najzanimljivije novitete.

2015-100_foto-2_tiff

Najbolji telefoni 2019

Dah svežine u kuhinji
Koliko kuhinjski aspirator, osim vazduha, može da osveži dizajn radnog prostora, pokazuje novi model aspiratora, DA 5796 W. Reč je o uređaju kompaktnih gabarita, velike snage i izuzetno niske potrošnje energije (klasa A+). Gotovo neprimetan u kuhinji, aspirator je opremljen tihim DC Eco motorom koji obezbeđuje protok vazduha od 750 m³/h (pritom ne prelazi 57 dB) i snažnim LED osvetljenjem. U njega je ugrađena Con@ctivity 2.0 tehnologija, DA 5796 W automatski prilagođava usisnu snagu prema stvarnim potrebama, što garantuje dodatnu uštedu energije.

2015-097_foto-2_tiff

Rerna na paru za najzahtevnije
Vrhunska kombinovana rerna na paru u XXL formatu – DGC 6860 XXL namenjena je zahtevnim korisnicima koji insistiraju na prostranoj unutrašnjosti i vrhunskim performansama. Rerna omogućava klasično pečenje i pečenje na paru, nudi zapreminu od celih 68 litara, posudu za vodu iza lift-ploče koja se otvara uz pomoć motora i individualno, u stepen tačno pečenje uz pomoć termometra za namirnice. Unapređenja u odnosu na prošlogodišnji model uključuju M Touch ekran visoke rezolucije (omogućava da se rernom upravlja kao npr. smartfonom), bežične sonde za merenje temperature namirnica. Pored manuelnog režima za pripremu svih vrsta namirnica, rerna nudi više od 200 automatskih programa, tako da su vrhunski rezultati zagarantovani.

S ous-vide sporo kuvanje i u vašoj kući
Vakumiranje namirnica je proverena i dokazana tehnologija skladištenja, koja omogućava najoptimalnije uslove za dugotrajno čuvanje svih vrsta namirnica. Uz novu rernu na paru, sa specijalnom posudom za vakumirana pakovanja, pogodnost Sous-vide pripreme, ranije rezervisana samo za restorane, postaje dostupna kućnim korisnicima (Sous-vide podrazumeva sporo kuvanje vakumiranih porcija). Fioka za vakumirane namirnice potpuno se uklapa u dizajn rerne i praktično je nevidljiva, dok opcije za kontrolu kuvanja omogućavaju podešavanje temperature od 45 do 90 stepeni Celzijusa, u koracima od jednog stepena, uz opciju za sporo kuvanje u trajanju do 10 sati.

Zagorevanje hrane je prošlost
Nova indukciona ploča za kuvanje sa ugrađenim sistemom TempControl eliminiše potrebu za stalnim podešavanjem temperature tokom kuvanja tako što održava konstantnu temperaturu tokomčitave pripreme. Toplotni senzori ugrađeni u keramičke ploče obavljaju kontinuirano merenje temperature i sprečavaju uobičajene kuhinjske nezgode u vidu zagorelih namirnica. Sve što korisnik treba da uradi jeste da odabere jednu od tri temperature: nivo 1 limitiran je na 160 stepeni (idealno za jaja, ribu i smrznute proizvode), nivo 2 dopušta temperature do 200 stepeni (idealno za biftek), dok nivo 3 sa maksimalnih 220 stepeni predstavlja najbolji izbor za palačinke. TempControl ploče ne iziskuju nikakve specijalne posude ili materijale, jer se sistem automatski prilagođava tipu posude.

Do čistog veša sa još manje struje
U vremenu kada cena električne energije konstantno raste, ušteda je prvo na šta obraćamo pažnju kada kupujemo belu tehniku. Kada su mašine za pranje i sušenje veša u pitanju, Miele je otišao korak dalje u odnosu na konkurenciju i predstavio je modele sa A+++ rejtingom i 40% većom efikasnošću, i to po nepromenjenoj ceni! PowerWash 2.0 sistem omogućava bolju kontrolu pumpi u zavisnosti od opterećenja, dok Spin&Spray tehnika pranja dodatno umanjuje potrošnju (korišćenjem manje količine vode).

Sve pod kontrolom
Prva EditionConn@ct mašina za veš ujedno je i demonstracija prvog mrežnog sistema za doziranje deterdženta, kojeg je Miele namenio mašinama za pranje veša i posuđa. Kada su zalihe deterdženta na izmaku, mašina će poslati poruku odgovarajućem mobilnom uređaju, koji korisniku omogućava da istog trenutka poruči nove količine praška. Veš mašina povezana na internet kroz EditionConn@ct sistem je sledeći korak u umrežavanju kućnih uređaja, koji pored veće udobnosti korišćenja obezbeđuje i značajnu uštedu deterdženta (i do 30 procenata).

Leave a Reply