Početna Broj 182 Samo za audiofile – Klipsch Reference Premiere

Samo za audiofile – Klipsch Reference Premiere

Novi sistem zvučnika vrhunskog kvaliteta

Široj publici kompanija Klipsch verovatno je manje poznata. Premda zvuči kao da naziv vodi poreklo iz nemačkog jezika, u stvari je reč o američkoj firmi koja je od pre nekoliko godina deo Voxx grupe (bivši Audiovox), a koja bezmalo sedamdeset godina proizvodi kvalitetne zvučnike za prave zaljubljenike u dobar zvuk, ali i za brojne bioskope i druge objekte, uključujući i lanac restoranaHard Rock Cafe. Danas vam predstavljamo relativno nov sistem kućnog bioskopa, označen kao Reference Premiere.

Ukras za vaš dom
Sistem se sastoji od šest komponenti, uključujući sabvufer, dva samostojeća prednja zvučnika, dve manje surround jedinice i centralni zvučnik, koji se takođe postavlja na pod. Svaka komponenta postoji u nekoliko varijanti veličine i snage, što utiče i na cenu izabranog sklopa. Postoje najsnažniji RP-280, nešto slabiji RP-260 i RP-250, kao i „ulazni“ modeli RP-160 i RP-150. Zvučnici se izrađuju u dve varijante boje drveta – crnoj (ebony) i braon (cherry). Tamna boja je osnovna i praktično se uklapa u bilo koje okruženje, dok će braon verziju birati oni kojima se ovaj dizajn bolje slaže sa ostatkom nameštaja u prostoriji. Bez obzira na kombinaciju, RP će zasigurno učiniti da vaš prostor izgleda dopadljivije. Jedino što prostor ne sme biti mali, jer je ovaj sistem zvučnika povelikih dimenzija, tako da je za puni ugođaj kod najvećeg RP-280 sistema neophodno da soba bude površine od 40 kvadratnih metara ili veća.

Najbolji telefoni 2019

Kvalitet zvuka
Zauzvrat dobijate kvalitet zvuka koji će ispuniti očekivanja i najprobirljivijih audiofila. Svi Reference Premier zvučnici koriste 90°x90° Hybrid Tractrix Horn tehnologiju u kombinaciji sa Lienar Travel Suspension (LTS) titanijumskim visokotoncima, za čist i prirodan zvuk. LTS obezbeđuje minimalnu distorziju zvuka i širok raspon frekvencija. Na kvalitet zvuka utiče i kombinacija posebnih materijala koji se koriste pri izradi zvučnika, uključujući keramiku, bakar i silikonsku gumu. Time se dobija neverovatan zvuk koji ispunjava prostoriju dok istovremeno obezbeđuje jasne tonove, dubinu i detalje. Kao posebna „poslastica“, postoji opcija izbora bežičnog povezivanja prema WiSA standardu, kojom se izbegava potreba za tradicionalnim A/V risiverom i time klasični visokokvalitetni sistem kućnog bioskopa spaja sa modernim tehnologijama.

Leave a Reply