Početna Broj 182 Samsung vizija Interneta stvari – IFA 2015

Samsung vizija Interneta stvari – IFA 2015

Strategija Interneta stvari se temelji na filozofiji otvorenosti, saradnji među industrijama i pristupu u kom je čovek najvažniji. Samsung SmartThings je nova linija uređaja za korišćenje IoT uređaja, koji mogu biti izuzetno jednostavni za korišćenje i prilagodljivi potrebama korisnika koji im mogu pristupiti u trenucima kada nisu kod kuće.

Novi Samsung SmartThings Hub ima snažniji procesor koji mu omogućava video nadzor i ima dodatne baterije koje ga, u slučaju nestanka struje, napajaju energijom do deset sati. Video nadzor omogućava snimanje samo kad se desi promena scene. Smart Home Monitor daje objedinjeni pristup i kontrolu u slučaju provale, požara, kvara na instalacijama i ostalim stvarima koje se mogu dogoditi u domu, obaveštavajući korisnika posebnim porukama i video zapisima na predefinisan telefon.

Najbolji telefoni 2019

SleepSense pomaže ljudima u boljem razumevanju spavanja. Senzor izgleda kao ravni disk, postavlja se ispod dušeka u krevetu u visini grudi i prati otkucaje srca, ritma disanja kao i pomeranje tokom spavanja. Povezuje se s drugim Samsungovim kao i s IoT uređajima. Na primer, kad osoba zaspi, SleepSense će ugasiti televizor i prilagoditi klima uređaj kako bi stvorio najbolju atmosferu za noćni odmor. Na osnovu praćenja obrazaca spavanja kreira dnevne izveštaje i šalje ih na telefon. Aplikacija uz to donosi i stručne savete kako poboljšati spavanje na osnovu prikupljenih podataka o korisnikovu metabolizmu.

AddWash(WW8500)2

Samsung WW8500 AddWash je prva mašina za pranje veša na svetu koja korisnicima omogućava stavljanje veša u bilo kom trenutku pranja, zahvaljujući Add Door funkcionalnosti. Samo pritisnete dugme za pauzu, bubanj mašine se zaustavlja i vi kroz mala vrata dodate veš. WW8500 može biti umrežena s uređajima koje pokreću Android i iOS, što korisnicima daje mogućnost nadzora na daljinu.

Samsung Gear S2
Gear S2 je kružnog dizajna koji je lako uklopiti u svaki stil, sa intuitivnim, specijalno kreiranim funkcijama, koje korisnicima omogućavaju da svoja iskustva upotrebe mobilnih uređaja unaprede, prilagode sebi i učine još zabavnijim. Jedinstveno rotirajuće kućište Gear S2 sata, zajedno sa tasterima „Home“ za povratak na početni prikaz i „Back“ za povratak jedan korak unazad, obezbeđuje korisnicima brži i precizniji pristup obaveštenjima i aplikacijama.

Predstavljajući ga u dve različite varijante – Gear S2 i Gear S2 klasik – Samsung je dizajnirao Gear S2 da odgovori na dva sasvim različita ukusa korisnika. Gear S2 klasik namenjen je korisnicima koji više vole klasičan dizajn ručnog sata, u elegantnoj crnoj boji sa odgovarajućom narukvicom od prave kože. Gear S2 idealan je za one koji su stalno u pokretu, a koji gaje ljubav prema minimalističkom i modernom dizajnu.

Debljine samo 11,4 milimetra, laganog i svedenog dizajna, nudi iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima, zahvaljujući svom 1,2-inčnom kružnom ekranu i rezoluciji od 360 x 360 tačaka. Takođe, sa najnovijim Tizen operativnim sistemom i optimizovanim dual core procesorom od 1 GHz, Samsung Gear S2 može lako i efikasno da izvršava zadatke.

Novitet koji je ostao neprimećen je baterija u slobodnoj formi, zahvaljujući čemu je potpuno ispunjena unutrašnjost sata, a autonomija povećana za 25 odsto.

Leave a Reply