Početna Broj 182 Sony vatromet slike i zvuka – IFA 2015

Sony vatromet slike i zvuka – IFA 2015

Bravurozna BRAVIA
Na pomen BRAVIA televizora prvo što nam pada na pamet su kvalitetna slika, ultratanki ram i vrhunska smartTV funkcionalnost. Novi televizori iz renomirane Sony porodice sada imaju i dovoljno velik „raspon krila”, da bi udovoljili željama zagriženih fimofila. Modeli X80C i S80C, na koje posebno skrećemo pažnju, opremljeni su novim 4K X1 procesorom i Android TV platformom. BRAVIA X80C se izrađuje u varijantama od 49 i 55 inča, dok blago zakrivljeni BRAVIA S80C koristi ekrana dijagonale 55 i 65 inča. Kada je veličina u pitanju, posebno se ističe model BRAVIA X91C 4K LCD TV, koji uz impresivne dimenzije (dijagonala od 75 inča) ima kućište čija debljine ne prelazi 15 mm. Ako vam je i to previše, pogledajte X90C – 4K Ultra HD televizor spakovan u kućište debljine 4,9 mm! Tanji televizor od ovoga teško je zamisliti.

Uz besprekoran kvalitet slike (osvetljenje, kontrast, oštrina) i Triluminous tehnologiju reprodukcije boja, novi BRAVIA televizori sa integrisanom Android platformom nude novu dimenziju korišćenja (više o tome čitajte u ovom broju). Svakako treba pomenuti i to da će u televizore iz serije X91C preko mrežnog unapređenja biti ugrađena kompatibilnost sa HDR (High Dynamic Range) formatom. HDR format reprodukuje širi dinamički opseg nivoa osvetljenja, čime se pruža bolji kontrast na ekranu i otkrivaju suptilne nijanse slike, od detaljnih nijansi senki i crne, do najsvetlijih tonova bele i drugih boja.

TOP 5 App za bolje pamcenje

ear_on_KeyVisual_all-Large

Hi-Res za mase
Što se „zvučne” strane priče tiče, Sony je predstavio i nove Hi-Res audio uređaje. Serija slušalica h.ear i novi Walkman modeli namenjeni su poštovaocima zvuka visoke rezolucije, ali i onima koji uredno „teraju modu” koristeći se lepo dizajniranim gadžetima. Seriju h.ear slušalica čine modeli sa trakom za glavu i bubice, ističu se nenametljivom formom i funkcijom za digitalno potiskivanje buke (prve bubice sa ovom opcijom). Nove slušalice valja probati sa novim uređajem, kao što je Walkman NW-A25HN, koji i sam poseduje funkciju za digitalno potiskivanje buke ili NW-ZX100HN, koji može da se pohvali reprodukcijom Hi-Res zvuka do 45 sati. Pažnju su nam privukli još i CAS-1 audio-sistem za desktop računare, RSX-GS9 audio-plejer za automobil.

sony_3

Project Morpheus
Gejmerski i mrežni servisi su još jedna oblast u kojoj je Sony briljirao. Tako je Project Morpheus, sistem za virtuelnu realnost na PlayStation 4 konzoli, omogućio novu dimenziju igranja postavljanjem jednostavnog VR seta za glavu, koji kreira virtuelno okruženje u 360 stepeni. Svi pokreti igrača se prate, a okretanje glave dovodi do istovremenog rotiranja slike na OLED ekranu od 5,7 inča sa fullHD rezolucijom i brzinom prikazivanja od 120 kadrova u sekundi. Project Morpheus se u prodaji očekuje u prvoj polovini 2016. godine, otprilike kada i Oculus Rift.

Sony_CAS-1

Life Space UX
Novi uređaji iz Life Space UX linije, između ostalih obuhvatili su i kockasti prenosivi projektor veoma kratkog dometa, koji iz svog majušnog kućišta (10 cm) projektuje sliku veličine od 20 do 50 inča. Drugi novitet je Symphonic Light zvučnik, uređaj koji „igra i peva”, odnosno emituje svetlosne efekte dok prostoriju ispunjava kristalno čistim zvukom.

Leave a Reply