Početna Broj 192 ifa lifestyle – Automobil kao ‘mašina za kvalitetno vreme’- ifa 2016

ifa lifestyle – Automobil kao ‘mašina za kvalitetno vreme’- ifa 2016

Kako vidi budućnost prevoza Dr Dieter Zetsche, Predsednik Borda direktora kompanije Daimler AG i Direktor divizije Mercedes-Benz Automobili

blank
Panasonic TV

Kako prihvatiti činjenicu da jedan proizvođač automobila učestvuje na sajmu potrošačke elektronike? Automobil postaje „krajnji mobilni uređaj“. Ljudi sve više vremena provode u automobilima, a to vreme je u skladu sa njihovim životnim stilom van automobila. Nijedan drugi uređaj ne spaja mobilnosti, zabavu i udobnost kao automobil. Zbog toga i neke od najuspešnijih tehnoloških kompanija žele da uđu na tržište automobila.

Konkurencija od strane IT kompanija je potvrda da ova industrija ima budućnost. Najzrelije industrijske grane se skupljaju i konsoliduju. Auto industrija je stara 130 godina, a i dalje raste i privlači nove igrače. Konkurencija je dobra stvar, i ona auto industriju čini boljim. Ona je takođe dokaz da auto-industrija prolazi kroz veliku transformaciju. Ranije je uglavnom naglasak bio na „hardveru“, a sada i „softver“ dobija na značaju. Ali sam softver vas neće prebaciti od tačke A do tačke B. Stoga će kompanije koje stvore najbolju kombinaciju softvera i hardvera imati prednost.

ATV & NAUTICA ATV

Tokom 130 godina Mercedes je omogućavao pojedinačnu mobilnost. Autonomni automobili će doneti još jednu dragocenu pogodnost: vreme. Stoga se automobilima dodaje sve više funkcija za samostalnu vožnju, a u isto vreme proširuje mogućnost da se vreme provedeno na putu efikasnije iskoristi. Što više stvari uspete da uradite usput, ostaje vam više vremena za vaše voljene ili za neke druge važne stvari. Tako automobil postaje „Mašina za kvalitetno vreme“.

Zvuči kao vizija daleke budućnosti, ali ta budućnost uopšte nije daleka. Potpuno samovozeći automobili još uvek nisu realnost iz raznih razloga, od tehnoloških, preko regulatornih do društvene prihvatljivosti. To je proces. Ideja je da vozači Mercedesa izađu iz automobila u boljem fizičkom i mentalnom stanju nego što su u njega ušli. Zato je E-klasa opremiljena funkcijama za automatsku vožnju do trenutnih granica propisanih zakonom za serijske automobile.

Automobil budućnosti će biti u potpunosti samovozeći, bez emisije štetnih gasova i potpuno povezan. Magija leži u uspešnom kombinovanju ovih elemenata u „pravi mercedesovski“ doživljaj koji savršeno odgovara životnom stilu naših klijenata.

Leave a Reply