Početna Broj 192 TEMA MESECA: IFA 2016 – Konektovani pametni život

TEMA MESECA: IFA 2016 – Konektovani pametni život

Svakog septembra u Berlinu se okupe svi koji nešto znače u potrošačkoj elektronici, spremni da predstave novitete za narednih šest do 12 meseci. Tech Lifestyle tim je bio na mestu dešavanja i iz prve ruke se uverio u kvalitet predstavljenih proizvoda.

blank
ATV & NAUTICA ATV

Ove godine je „pamet“ iz dnevne sobe ušla i u kuhinje, te vam najavljujemo interesantne novitete iz bele tehnike. U svaki kućni aparat se uvuklo parče silikona sa po kojim čipom i radio-primopredajnikom, radi lakše međusobne komunikacije sa ostalim uređajima po kući, čak i kada vi niste tamo. Aspirator zna šta je u vazduhu koji usisava i prema tome odlučuje kako da prilagodi intenzitet i vreme trajanja ventilatora, kako bi efikasnošću opravdao svoju pamet.

Navika da televizore i prateću opremu menjamo nakon 10+ godina će se promeniti, jer nam inače nisu dostupni svi noviteti koji su primamljivo dobri. Desetobitna slika i „4K“ rezolucija su spremni za sve koji žele da se ponove. Vrhunska slika je stigla i na dijagonalu od 40 inča, što je sasvim ok za većinu domaćinstava. Još nam samo nedostaje kvalitetnija infrastruktura – signal koji stiže do kuće – ali i na tome se intenzivno radi. UHD HDR slika je bolja od realne, a uz UHD Blu-ray plejere imamo dobitnu kombinaciju uz nove televizore. Kako je TV sad i pametan, striming sa internet kabla je sve češći, a uz željenu sliku, možete preuzeti i muziku. Za pravi bit vam nije potreban kabl – sada „šljaka“ i bez žice!

ATV & NAUTICA 2020

Pametna nosiva tehnika će vas informisati o vama bitnim stvarima i kada niste uz TV/računar/telefon, a od vas će uzimati podatke s kojima ćete znati šta ste kada radili i da li ste možda mogli bolje.

Na sajmu potrošačke elektronike su bili i predstavnici renomiranih automobilskih brendova, prikazujući dodatnu vrednost najnovijih (elektro)proizvoda i automobile u kojima se može provesti kvalitetno vreme.

Obišli smo sve hale IFA sajma i za vas odabrali najbolje. Na sledećim stranama je kratak pregled budućnosti.

Pročitajte još tekstova vezano za IFA 2016:
MIELE – NEMAČKA PRECIZNOST – IFA 2016
VOX ELECTRONICS – JEDINI DOMAĆI PREDSTAVNIK NA IFA SAJMU – IFA 2016
SONY – NOVA SERIJA MULTIMEDIJE – IFA 2016
INTERVJU: MARCO PREUSS, KASPERSKY LAB, DIRECTOR OF GREAT EUROPE – PRETE LI NAM PAMETNI FRIŽIDERI? – IFA 2016
SAMSUNG – ODMEREN BROJ NOVITETA – IFA 2016
HUAWEI – TELEFONI ZA SREDNJU KLASU
IFA GADGETS – IFA 2016
IFA HOME – IFA 2016
IFA TRENDS – IFA 2016
IFA LIFESTYLE – AUTOMOBIL KAO ‘MAŠINA ZA KVALITETNO VREME’- IFA 2016

Leave a Reply