Početna Broj 192 Test: Renault Megane Intens Energy cDi 110 – Avantura po Evropi

Test: Renault Megane Intens Energy cDi 110 – Avantura po Evropi

Testirali smo automobil na nestandardno dugom putovanju koje nam je zaista olakšao novi Renault Megane.

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Francusku školu udobnih automobila rešili smo da testiramo dužim putovanjem, kako bismo utvrdili da li opšte mišljenje o njemu i dalje važi. U to smo se definitivno uverili.

Prvi utisak su mekana sedišta. Lepo drže telo, a tesniji pritisak u predelu struka nam je godio, iako nemamo atletsku građu. Izabrali smo idealan prikaz na putnom ekranu, sa velikim brzinometrom i dodatnim putnim informacijama; na mapama smo našli Berlin kao finalnu tačku u dalekoj Evropi, izabrali omiljenu radio-stanicu, podesili klimu po zonama kako je kome od kolega odgovaralo, i krenuli na daleku odrednicu.

10 saveta Instagram IN PAGE

Ubrzo smo izašli na autoput i zahvaljujući automatskim svetlima bili najuljudniji na putu. Naime, novi Megane sâm prati odstojanje drugih vozila i prema njima određuje trenutak u kojem aktivira duga svetla. Preglednost je kao na pisti i sve je podređeno komforu. Automobil vodi računa da nikog ne zaslepi svetlost farova. Kada nam prilaze vozila, svetla se obore, kada mi prilazimo vozilima i pretičemo ih, ponavlja se ista radnja. Megane čak obraća pažnju i na vozila koja nas pretiču. Po obilaženju se obore svetla dok se vozilo ispred dovoljno ne udalji, pa se opet uključe duga svetla.

Leave a Reply