Početna Broj 192 Test: Renault Megane Intens Energy cDi 110 – Avantura po Evropi

Test: Renault Megane Intens Energy cDi 110 – Avantura po Evropi

Testirali smo automobil na nestandardno dugom putovanju koje nam je zaista olakšao novi Renault Megane.

blank
Panasonic TV

Francusku školu udobnih automobila rešili smo da testiramo dužim putovanjem, kako bismo utvrdili da li opšte mišljenje o njemu i dalje važi. U to smo se definitivno uverili.

Prvi utisak su mekana sedišta. Lepo drže telo, a tesniji pritisak u predelu struka nam je godio, iako nemamo atletsku građu. Izabrali smo idealan prikaz na putnom ekranu, sa velikim brzinometrom i dodatnim putnim informacijama; na mapama smo našli Berlin kao finalnu tačku u dalekoj Evropi, izabrali omiljenu radio-stanicu, podesili klimu po zonama kako je kome od kolega odgovaralo, i krenuli na daleku odrednicu.

ATV & NAUTICA 2020

Ubrzo smo izašli na autoput i zahvaljujući automatskim svetlima bili najuljudniji na putu. Naime, novi Megane sâm prati odstojanje drugih vozila i prema njima određuje trenutak u kojem aktivira duga svetla. Preglednost je kao na pisti i sve je podređeno komforu. Automobil vodi računa da nikog ne zaslepi svetlost farova. Kada nam prilaze vozila, svetla se obore, kada mi prilazimo vozilima i pretičemo ih, ponavlja se ista radnja. Megane čak obraća pažnju i na vozila koja nas pretiču. Po obilaženju se obore svetla dok se vozilo ispred dovoljno ne udalji, pa se opet uključe duga svetla.

Leave a Reply