Početna Broj 171 NAPETOST I TENZIJA U ČUVENOJ BANJU U BELGIJI

NAPETOST I TENZIJA U ČUVENOJ BANJU U BELGIJI

Panasonic TV

Vozač Red Bula, Australijanac Daniel Rikjardo, pobedio je u trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije, na čuvenoj stazi Spa Frankorshcamps.

Rikjardo je do treće pobede u sezoni i karijeri došao za sat, 24 minuta, 36 sekundi i 556 stotinki. Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Niko Rozberg sa 3,383 sekunde zaostatka, a treći je kroz cilj prošao Valteri Botas iz Vilijamsa, sa 28,032 sekunde zaostatka za pobednikom.

ATV & NAUTICA 2020

Vozač Ferarija, Kimi Raikonen, zauzeo je četvrto mesto, peti je bio četvorostruki uzastopni šampion Sebastian Fetel, a šesto mesto zauzeo je Kevin Magnusen iz Meklarena.

Hamilton je dobro startovao, preuzeo je prvo mesto od Rozberga, a dobro je krenuo i Fetel, ali je u krivini na kratko izleteo sa staze, pa je Rozberg uspeo da sačuva drugo mesto. U drugom krugu je došlo do kontakta dva bolida Mercedesa – prednje krilo Rozbergovog bolida probušilo je Hamiltonovu levu prednju gumu, zbog čega je Britanac morao u boks.

Rozberg je preuzeo vođstvo, drugi je bio Fetel, a Alonso treći. U tim trenucima počeo je da ubrzava Rikjardo, koji je u devetom krugu bio na čelu, nakon što je Rozberg otišao u boks i vratio se na 15. mesto. Nemac je zamenio nos bolida, a zatim mu se za antenu zakačio deo jednog pneumatika, ali je uspeo do 17. kruga da se popne na peto mesto.

498755951_DI_0848_2115A12CB7E69D3B52889B157EC20D3E

Rikjardo je sigurnom vožnjom čuvao prvo mesto, a pratili su ga Raikonen i Fetel. Rozberg je u tim trenucima bio najbrži, smanjivao je zaostatak za vodećima i vratio se na drugo mesto, odakle je pritiskao vodećeg Australijanca, koji je pet krugova pre kraja imao 13 sekundi prednosti. Veliku borbu za treće mesto vodili su „novi“ i „stari“ ledeni Finac, Botas i Raikonen.

Hamilton je od sredine trke u više navrata pitao mehaničare da li da se povuče iz trke, a u 39. krugu su ga pozvali u boks sa 16. pozicije, pa nije osvojio važne bodove u borbi za titulu. Rikjardo je bez problema sačuvao prvo mesto, a Rozberg je osvajanjem drugog mesta, sa 220 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu na 29 bodova u odnosu na Hamiltona. Daniel se posle druge uzastopne pobede popeo na treće mesto sa 156 bodova i potpuno „zakuvao“ situaciju u generalnom plasmanu. Naredna trka u šampionatu vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije.

Leave a Reply