Početna Broj 171 Otkrivanje novih igračkih svetova – Gamescom

Otkrivanje novih igračkih svetova – Gamescom

Naša tradicionalna poseta Kelnu ponovo je prošla u najboljem redu. Lep put, divan grad, prijatna klima (mada je nekoliko puta pljuštala kiša), odlična zabava na sajmu, a i van njega

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Ovogodišnji Gamescom održan je od 13. do 17. avgusta. Bio je to šesti sajam pod ovim nazivom i na ovoj lokaciji. Kao i svake godine, oboreni su mnogi rekordi (posetioci iz branše, broj izlagača, posetioci festivala), a broj posetilaca je procenjen na 335.000, što je za oko 5.000 manje nego prošle godine (izlagača, ljudi iz industrije, novinara i „običnih“ posetilaca). Ipak, ove godine je gužva bila znatno podnošljivija, ne samo u hodnicima i halama, nego i u redovima za isprobavanje igara, što znači da je sama organizacija unapređena. Naravno, sajamska atmosfera vladala je u celom gradu, u kojem je bilo moguće kupiti igre, konzole i igračku opremu po fantastično niskim cenama, a zatim se dobro zabaviti u pivnicama i kafićima uz tradicionalne kobasice, kolenice i karakteristično pivo.

Najviše pažnje privukli su nam sistemi za virtuelnu realnost – Project Morpheus i Oculus Rift. Oculus Rift je aktuelan već izvesno vreme, i možemo reći da radi sve bolje i bolje. Laga i „ghostovanja“ prilikom brzih pokreta glavom sada gotovo da i nema, ali je primetna niža rezolucija. Sa druge strane, novi takmac Project Morphesa odlikuje se boljim prikazom slike u višoj rezoluciji, ali ima i osetnije probleme sa lagovanjem i „ghostovanjem“. U svakom slučaju, VR napreduje, i verujemo da će uskoro biti moguće ozbiljno igranje pomoću ova dva perspektivna sistema.

IFA 2019 IN PAGE

To je otprilike bilo sve što se hardvera tiče, pošto je nova generacija konzola prikazana prošle godine i nema mnogo noviteta koji su vredni pomena, osim što Kinect više neće biti neophodan za korišćenje Xbox One konzole, i moći ćete ga kupiti i izvan kompleta.

y_gamescom_14_019_017

Leave a Reply