Početna Broj 171 Trkanje sa stilom – Mille Miglia 2014

Trkanje sa stilom – Mille Miglia 2014

1.000 milja za četiri dana

blank
ATV & NAUTICA ATV

1988. godine Chopard je podržao trku Mille Miglia i napravio prvi sat Mille Miglia chronograph. Od tada Chopard redovno učestvuje u trci od 1.000 milja od Breše do Rome i nazad. Ove godine je 435 ekipa krenulo u automobilima neprocenjive vrednosti, starim 60 do 90 godina, na put pun istorijskih reminiscencija, dugačak tačno hiljadu milja.

Iako je ova trka otvorena za sve vozače i timove, već više godina se za volanima nalaze pretežno italijanski vozači, a automobili koji dominiraju su marke Alfa Romeo i Ferari. Učestvuju samo automobili koji su učestvovali na jednoj od 24 originalne trke između ’27. i ’57. godine. Vozači su stari kolekcionari i iskusni vozači.

ATV & NAUTICA ATV

Ovogodišnja, 32. trka, trajala je četiri dana, tokom kojih su uglancani i doterani automobili prošli kroz 56 gradova prepunih oduševljene publike, pre nego što su zaokružili put i vratili se na početnu tačku. Za pobedu je bilo potrebno mnogo koncentracije, entuzijazma i odlučnosti. Kroz startno-ciljnu liniju prvi je prošao Lancia Lambda type 221 Spider Ca.Sa.Ro iz 1928. godine, za čijim je volanom bio Đordano Moci, dok je prva damska posada bila Grimalni-Fanti u Jaguaru XK120 OTS’iz ’53. godine. Trku je završilo preko 400 posada.

Leave a Reply