Početna Tech Choice Best Buy TEST: Coolpad Porto S – Dual SIM za mase

TEST: Coolpad Porto S – Dual SIM za mase

Povoljni telefon prihvatljivih performansi

Plus
+ Dual SIM
+ Dobro „leži“ u ruci
Minus
– Malo sistemske memorije

Vreme ekstremno kratkih telefona je za nama – sada su popularni tanki modeli. Porto S profilom ne odskače od konkurencije: po centimetar i „kusur“ iznad i ispod ekrana je prostor slobodan za prste, a nema fizičkih tastera koji će vam smetati u držanju telefona. Tasteri su na tankim bokovima, malo s leve, a malo s desne strane. Coolpad je kompletno izrađen od plastike i za razliku od premium konkurencije (ako je uopšte konkurencija) vrlo sigurno leži u ruci; nema klizanja, a nema ni prljanja maske. Ekran ko ekran, traži čiste prste ili redovnu upotrebu krpice/maramice.

Velika prednost su dva slota za SIM kartice. Ali, ako vam ne trebaju dve SIM kartice, drugi slot će poslužiti za dodatnu memoriju, konkretno do 64 GB, što je sasvim ok za bilo kakve potrebe.

Pet inča je danas srednja veličina ekrana, i Porto S će jednako odgovarati svima. Od podešavanja ekrana istakli bi Miravision, gde se biraju način i boje prikaza slike. Postoje Standard, Vivid ili User mod. Posednji vam nudi da sami određujete stepen kontrasta, saturacije, svetline, oštrine i boja koje će biti prikazane na ekranu, što i nije loše ako želite nešto drugačiju sliku od standardnih podešavanja.

Što se tiče korisničkog interfejsa, nema prečicu ka svim aplikacijama, već su one raspoređene na početnim ekranima (gde li smo to već videli?). To znači da ako želite da sklonite aplikaciju sa ekrana, ona će se obrisati s telefona, zato pazite kako manipulišete programima. Srećom, pa ćete biti dodatno upitani da li želite da deinstalirate aplikaciju. Mada ima dosta korisnika koji klikću „yes“ na sve upite…

Procesorska snaga je primerena očekivanjima. Većina aplikacija se može koristiti, samo je potrebno manje ili više vremena da se učitaju.

Da podvučemo crtu sa zaključkom da je Porto S dobar odnos uloženog i dobijenog.

Coolpad Porto S
OS: Android 5.1 (Lollipop)
Procesor: Mediatek MT6735P, Quad-core 1.0 GHz Cortex-A53
Memorija: RAM 1 GB, Storage 8 GB
Kamera: 8 Mpx, FullHD / 2 Mpx, FullHD (front)
Ekran: IPS LCD, 5“, 1.280×720 px, 294 dpi
Povezivanje: LTE Cat4 150/50Mbps, WiFi n, BT 4.0
Ekstra: GPS, FM radio
Baterija: 2.000 mAh
Dimenzije: 143x72x7,6 mm, 125 g

Cena: 16.990 RSD
Kontakt: www.coolpad.eu/rs/

Leave a Reply