Početna Tech Choice Best Buy Test: Sony XA Ultra – Povratak Ultre

Test: Sony XA Ultra – Povratak Ultre

Impresivno veliki a dovoljno tanak, Sony od 6 inča predstavlja biser za ljubitelje velikih telefona

blank
ATV & NAUTICA 2020

Plus
+ kvalitetna izrada
+ svetao ekran
+ dobre kamere
Minus
– malo sistemske memorije
– veličina nije za svakoga

Nastavak „X“ serije karakteriše pre svega njegova veličina, kakvu Sony nije imao u zvaničnoj ponudi kod nas već pune tri godine. Model Z Ultra je stekao određen broj fanova, ali očigledno ne tako veliki, čim smo nastavak čekali ovoliko dugo. XA Ultra ne donosi toliko radikalne promene niti je toliko veliki da bi delovao ogroman, jer smo u protekle tri godine videli više tako velikih telefona…

ATV & NAUTICA ATV

Dizajnerski je u okvirima Sony škole, tj. ne možete ni pomisliti da pripada nekoj drugoj marki telefona. Po okruglom tasteru za uključivanje/isključivanje vidi se da je zadržao deo prošlogodišnjeg šarma. Kako spada u srednju klasu, nema čitač otiska prsta, a procesor je zadovoljavajući – osim ako nemate ozbiljne namere s telefonom, ali onda pogledajte neki brži (i skuplji).

Ekran se prostire od ivice do ivice, po bokovima je stigao direktno do tankog rama, a ispod i iznad ima prostora da komotno držite telefon (ne dodirujući displej). Rezolucija je dovoljna (FHD); da je veća bilo bi problema s autonomijom baterije. Ako se postarate da imate FHD sadržaj, biće dovoljno oštro.

Leave a Reply