Početna Broj 203 Četvrti musketar – TEST: Huawei P Smart

Četvrti musketar – TEST: Huawei P Smart

Posle modela Honor 7x, Mate 10 Lite i Honor 9 Lite iz pogona najvećeg kineskog proizvođača stiže još jedan pristupačan model zasnovan na nešto starijoj, ali proverenoj platformi

Panasonic TV

Kada se pogleda šta sve u ovom trenutku Huawei nudi u srednjoj klasi pametnih telefona, stiče se utisak da se renomirani kineski proizvođač trka sa samim sobom, onako kao što je to radio Samsung dok je nezaustavljivo grabio ka vrhu pre nekoliko godina. Huawei P Smart (poznat i kao Enjoy 7S na kineskom tržištu) stiže kao „alternativa drugim alternativama“ u „budžetskom“ delu srednje klase, spreman da pomrsi račune mnogim best buy kombinacijama koje se proteklih meseci pojavljuju iza svakog ćoška. Pozicioniran je negde između Mate Lite i P Lite uređaja i predstavlja potpuno zaokružen, praktično neodoljiv telefon, baš kao i njegovi prethodnici (Mate 10 Lite, Honor 8 Lite, Honor 7x).

ATV & NAUTICA 2020

Huawei P Smart je napravljen od jednog komada aluminijuma i po dizajnerskim rešenjima u mnogome podsećana iPhone 6 i iPhone 7 i na prvi pogled zaista odaje utisak skupocenog telefona. Konstrukcija je čvrsta i otporna na mehanička oštećenja, ali mat farba na aluminijumskom ramu najavljuje da će se posle nekog vremena sigurno pojaviti „ožiljci“ na ćoškovima, gde je boja više napregnuta (to je problem kod većine aluminijumskih kućišta). Prikupljanje otisaka prstiju nije najbolje rešeno, ali ako se odlučite za svetliju varijantu kućišta taj problem neće biti previše očigledan.

Leave a Reply