Početna Tech Choice Genius Ring Style Air Mouse

Genius Ring Style Air Mouse

blank
ATV & NAUTICA 2020

Miš na prstu

blank

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

PN: Jedan od najoriginalnih upravljačkih uređaja koje ste ikad videli

Ako ste u poslu koji podrazumeva šetanje od jednog klijenta do drugog s laptopom pod pazuhom, sigurno ste poželeli da vas tokom prezentacije ništa ne sputava, čak ni miš koji vas vezuje za sto i ograničava vam pokretljivost. Ili, dok ste udobno zavaljeni u fotelji i uživate u omiljenom filmu poslednje što želite jeste da šetate kompjuterskog glodara kroz kokice koje ste prosuli po stolu. Ne bi li život bio jednostavniji kada bi neko napravio miš koji se “montira”, recimo, na prst?

Neko se već dosetio ovog rešenja i taj “neko” je kompanija Genius, proizvođač koji nas je navikao na neobična rešenja kada su upravljački uređaji u pitanju. Ovoga puta, čini se, Tajvanci su prevazišli sebe.

Genius Ring Style Air Mouse je miš u obliku prstena, potpuno funkcionalan “pacov” koji se s računarom povezuje bežičnim putem, putem pikoUSB prijemnika ili USB kabla, koji se koristi za povezivanje i napajanje baterije unutar miša. Telo miša sastoji se iz minijaturnog plastičnog kućišta sa touchpadom i pet tastera i gumenog prstena koji se stavlja na kažiprst tako da gornja površina kućišta bude okrenuta ka palcu iste ruke. S prednje strane kućišta je microUSB konektor, a sa leve strane prekidač za uključivanje. U ponudi je i verzija ovog miša sa laserskim pointerom, koji se uključuju prebacivanjem tastera za uključivanje u odgovarajući položaj.

Miš je ergonomski besprekorno konstruisan: kućište je idealne veličine, ni premalo ni preveliko i izuzetno lagano, dok će fleksibilni gumeni prsten fiksirati uređaj bez ikakvog stezanja prsta. Prvi prvom kontaktu, utisak jeste pomalo neobičan i potrebno je malo vremena za navikavanje na raspored tastera i visoku osetljivost senzora (1250 dpi) – utisak je sličan onome pri korišćenju omalenog tačpeda na laptop računaru. Domet uređaja je izvanredan, tako da vezu s računarom nećete gubiti ni na udaljenosti od desetak metara.

Autonomija uređaja je više nego odlična – tokom višednevnog testiranja samo jednom smo dopunjavali integrisani litijumsku bateriju, a energiju zaista nismo štedeli. Što se softvera tiče, Ring Style Air Mouse je prilagođen Windowsu i PowerPointu, a što se upotrebe u kućnim uslovima tiče nikakvih problema nismo imali ni pri radu sa HTPC računarom i Windows Media Centrom. Za korišćenje miša nije neophodno instalirati drajvere, ali na priloženom disku s upravljačkim programima nalaze se alatke za podešavanje osetljivosti senzora, u slučaju da vam se podrazumevana podešavanja čine preosetljivim.

Sve u svemu, Genius Ring Style Air Mouse je hvale vredan gedžet kome ćete pre ili kasnije naći korisnu primenu.

+ Dimenzije i ergonomija

+ Autonomija

– Kvalitet plastike

– Preosetljiv senzor

Rezolucija: 1250 dpi

Povezivanje: USB pico risiver, microUSB port

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply