Početna Tech Choice Editors Choice LG 47LM960V Cinema 3D Smart TV

LG 47LM960V Cinema 3D Smart TV

blank
ATV & NAUTICA ATV

Aktuelna ponuda LG televizora obogaćena je još jednim vrhunskim modelom 3D Smart televizora.

LG 47LM960V Cinema 3D Smart TV je vrhunski LG model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Dizajnerski je gotovo identičan seriji LM8xx, sa tzv. wing postoljem i sa borderless ekranom koji je karakterističan za čitavu ovogodišnju seriju. Debljina okvira oko ekrana je samo četiri milimetra, što je gotovo neprimetno, a stvara iluziju da je ekran veći nego što jeste. Nama je na test došao model sa dijagonalom od 47 inča, dok se u aktuelnoj ponudi nalazi i model sa dijagonalom od 55 inča.

Osnovna prednost ovog modela u odnosu na prethodne LG Smart televizore koje smo testirali je u pozadinskom osvetljenju ekrana. Na ovom modelu iskorišćena je Nano Full LED tehnologija, koja u kombinaciji sa IPS panelom doprinosi boljem kvalitetu slike u odnosu na klasično Edge LED osvetljenje. Osnovna razlika između Full LED i Edge LED tehnologije je u pozicijama LE dioda, koje su u prvom slučaju postavljene iza celog ekrana, a u drugom samo po obodu. Utisak pomalo kvari činjenica da se LG odlučio da u ovom modelu ugradi samo 24 dimming zone, koje pomalo kvare utisak, jer bi na ovako velikoj površini ekrana trebalo da ih ima bar četiri puta više da bi se postiglo ravnomernije zatamljenje slike.

Pošto se radi o modelu iz visoke klase, on je opremljen svim dodatnim funkcijama koje LG ima u ponudi. Počećemo od „magičnog“ daljinca, preko ugrađenog bežičnog adaptera, DVB-T2 tjunera, DTS dekodera, pa sve do Dual Play 3D tehnologije, koja obezbeđuje da dva igrača uz pomoć specijalnih 3D Dual Play naočara mogu da gledaju svako svoj prikaz, preko celog ekrana. Uz ovaj model se dobijaju klasične 3D pasivne naočare, clip-on naočare i dva komada Dual Play 3D naočara. Kada već pominjemo 3D sadržaj, moramo da kažemo da se LG pobrinuo da obogati svoju ponudu onlajn 3D sadržaja, i sada ćete na raspolaganju imati veliki broj video-zapisa, dokumentarnih i animiranih filmova, ali i koncerata, koje ćete moći da „povučete“ sa neta i da gledate u streaming režimu rada. Naravno, i ovde su na raspolaganju različite aplikacije, od kojih su mnoge lokalizovane i prilagođene upravo našim potrebama (lokalizovani TV program, na primer).

blank

„2D to 3D“ funkcija znatno bolje renderuje scene u realnom vremenu nego kod jeftinijih modela. Za to je prvenstveno zaslužan ugrađeni dvojezgarni procesor, koji obezbeđuje kvalitetniju i bržu obradu video-signala u realnom vremenu. Zahvaljujući istom procesoru znatno je poboljšan i prikaz i skrolovanje stranica interneta, koje odlično izgledaju u Full HD rezoluciji TV-a.

LG 47LM960V je namenjen zahtevnijim kupcima koji žele da u paketu dobiju sve vrste konektivnosti sa ostalim kućnim uređajima i sve funkcionalnosti koje današnja tehnologija TV prijemnika može da pruži.

LG Nano Full LED tehnologija

Nano Full LED tehnologija predstavlja varijantu klasične LED tehnologije, postavljene iza celog ekrana (a ne samo po obodima), koja poseduje tanak film sa veoma malim (nano) rupama koje obezbeđuju precizno usmeravanje svetlosti sa LE dioda u pravcu ekrana. Na taj način se izbegava rasipanje svetlosti, pošto svaka LE dioda osvetljava tačno definisanu površinu ekrana. Time se obezbeđuje mogućnost preciznijeg lokalnog zatamnjenja pojedinih delova ekrana, ali i sprečava pojavljivanje svetlosnih „zamućenja“, jer je znatno olakšano razgraničenje svetlih i tamnih površina na ekranu. Rezultat je jasnija i svetlija slika, sa većim kontrastom i ujednačenijom crnom bojom.

Plus:

– „2D to 3D“ procesiranje

– Mogućnost povezivanja sa ostalim uređajima

Minus:

– Mali broj dimming zona

– Gubitak detalja u zatamljenim delovima slike

 

Cena: 1.850 evra

Kontakt: LG, www.lg.com