Početna Tech Choice LG PB60G

LG PB60G

blank
ATV & NAUTICA ATV

LEDeni projektor

blank

Minijaturni LED projektor spreman za velike slike

 

LG PB60G je predstavnik nove generacije projektora. Odlikuje se malim dimenzijama pa je pogodan za nošenje, pri čemu je sposoban da prikaže sliku velike dijagonale, a već sa razdaljine od 1,3 metra dijagonala projektovane slike je 40 inča. Sa rezolucijom od 1280×800 piksela dobija se oštra slika, čak i prilikom projektovanja sa veće udaljenosti.

 

Prikaz slike je zasnovan na DLP tehnologiji, dok se za osvetljenje koristi LED lampa koja emituje svetlost jačine 500 lumena uz kontrast 15.000:1. Ovo je dovoljno za jasne i ispunjene boje, čak i pri jakom ambijentalnom svetlu. Prednosti LED osvetljenja ogledaju se na nekoliko frontova – brže postizanje radne temperature i manje zagrevanje projektora, uklanjanje motion blur efekta i „razmazivanja“ boja i, verovatno najvažnije, LED osvetljenje je višestruko dugotrajnije od klasičnih. Dok se radni vek običnih lampi deklariše od 3.000 do 6.000 radnih časova, osvetljenje na ovom projektoru ima procenjen radni vek od čak 30.000 radnih časova. Ako bi projektor svakodnevno radio po osam časova (što je malo verovatno), LED osvetljenje koje se u njemu nalazi izdržalo bi više od deset godina.

 

Komande na projektoru su senzorske, a puna kontrola se ostvaruje preko daljinskog upravljača. Prikaz slike se automatski podešava prema položaju projektora, bilo da se radi o ispravljanju geometrije slike ili o projektovanju na plafon.

 

Ovaj projektor je odlično rešenje, kako za kućnu, tako i za poslovnu primenu. U kućnom okruženju sposoban je da samostalno reprodukuje multimedijske datoteke (filmove, muziku i video) koje će čitati sa priključenih uređaja. Pošto poseduje sopstvene zvučnike (stereo-sistem ukupne snage 2 W), uređaj je samodovoljan za ovaj posao, mada preporučujemo da ga ipak povežete sa nekim ozbiljnijim izvorom zvuka. LG PB60G je spreman i za 3D projekcije, kao i za konverziju 2D video-sadržaja u trodimenzionalni prikaz. Za poslovne svrhe, projektor poseduje Fille Viewer za Office datoteke, tako da bez računara, tj. samo sa USB-om na kojem se nalaze odgovarajuće datoteke, možete da prikažete PowerPoint prezentacije, XLS(X) i DOC(X) dokumente.

 

Male dimenzije, dopadljiv dizajn, dobar kvalitet prikaza slike, kao i samostalnost u radu čine LG PB60G veoma interesantnim uređajem. Naravno, to ne znači da nije moguće povezivanje sa eksternim izvorom slike. Preko VGA ili HDMI kabla sliku sa računara ili Blu-ray plejera možete da „bacite“ na platno ili na beo zid.

 

Plus:

Podrška za reprodukciju Office i multimedijskih datoteka

LED osvetljenje

 

Minus:

Kvalitet zvuka

Nemogućnost podešavanja nagiba projektora

 

Cena: 540 €

Kontakt: www.lge.rs

 

Leave a Reply