Početna Tech Choice Rega RP6

Rega RP6

blank
ATV & NAUTICA 2020

Planarni hit 

blank

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Britanska kompanija Rega uskoro će proslaviti četrdesetogodišnjicu uspešnog postojanja, a osnovni principi dizajna i pristupa tržištu ostali su isti kao i prvih dana.

Rega Research Limited osnovana je 1973. u Eseksu, a naziv predstavlja kombinaciju početnih slova prezimena njenih osnivača, Tonyja Relpha i Roya Gandyja. Kao što je čest slučaj u svetu audio-opreme, osnivači Rege stigli su od skromnih samograditeljskih početaka u kućnoj radionici do firme od preko 50 zaposlenih. Proizvodni program danas obuhvata sve osnovne komponente koji čine hi-fi sistem, od pojačala i CD plejera pa do zvučnih kutija koje stiču sve bolju reputaciju među zaljubljenicima u dobar zvuk. Takođe, kompanija je nedavno predstavila svoj prvi eksterni D/A konverter sa USB priključkom, a u ponudi je i prestižna Reference serija uređaja. Ipak, neke stvari nisu se promenile – glavni oslonac ponude i danas predstavljaju gramofoni sa sjajnim odnosom cene, kvaliteta izrade i zvuka koji pružaju.

Rega od glave do pete

Naslednik ugledne porodice Rega Planar gramofona, model RP6, svrstava se u gornji deo asortimana ostrvske kompanije. To je na prvi pogled teško zaključiti jer se, poput ostalih modela u ponudi, i RP6 odlikuje veoma jednostavnim i svedenim dizajnom koji je potpuno podređen funkciji. Ipak, ovo ne utiče na estetski momenat, a masivna baza od medijapana oplemenjena je prelepim bojama visokog sjaja, od diskretne crne i moderne bele, pa do vrišteće zelenih varijanti i motiva britanske zastave. Druga atrakcija je poluprovidni tanjir, koji dozvoljava pogled na veliki aluminijumski nosač, kao i na čvrstu konstrukciju koja povezuje pogonski sklop sa ručkom. Pogon je, kako dolikuje čistokrvnom britanskom gramofonu, preko remena, a ručka dolazi od istog proizvođača – u pitanju je Rega RB303, bazirana na renomiranoj RB300 i izrađena uz pomoć najsavremenije 3D CAD tehnologije. Sve komponente gramofona RP6 dolaze iz matične fabrike, uključujući eksterno napajanje TTPSU, spakovano u kućište koje savršeno prati dizajn novih modela Brio-R, Apollo-R i DAC, dok se uz doplatu od 250 evra može dobiti odlična Rega Exact zvučnica MM tipa. Kao i kod svakog Rega gramofona, zvuk RP6 je pun života, verodostojan, zabavan i stvoren za dugogodišnje uživanje, a proverena mehanika će osigurati pouzdan rad i jednostavno održavanje. Konačno, ako u nekom trenutku poželite još bolji zvuk, ne morate menjati kompletan gramofon – dovoljno je da pređete na zvučnicu više klase, a izuzetan potencijal Rega baze, pogona i ručke nagradiće vaše uši još lepšom muzikom.

blank

PLUS

Proverena tehnička rešenja.
Klasičan dizajn.
Odličan kvalitet izrade.
Referentan zvuk u klasi.

MINUS

Zahteva pažljivo pozicioniranje i podešavanje (za okorele gramofondžije ovo je užitak!).

Rega RP6
Pogon: preko remena

Motor: DC, elektronski kontrolisan

Brzina: 33 1/3 i 45 o/min.

Ručka: Rega RB303

Napajanje: Rega TTPSU (eksterno)

Cena: od 1.030 evra
Kontakt: One HiFi, 011/212-9117

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply