Početna Tech Choice Samsung DA-E750

Samsung DA-E750

blank
ATV & NAUTICA ATV

Ne samo za Apple

blank

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Najsavremenija tehnologija začinjena izumima iz devetnaestog veka kao odličan recept za atraktivan izgled i zvuk.

Uvođenjem vakuumskih cevi u najnovije modele svojih uređaja Samsung je napravio zaista nesvakidašnji potez. Istini za volju, DA-E750 nije prva iPod stanica sa famoznim „lampama“ – kompanije kao što su Fatman, Shanling ili Roth Audio već nekoliko godina imaju ovakva rešenja u svojoj ponudi – ali je prvi ovakav pokušaj među gigantima koji predvode ovo tržište. Takođe, dopada nam se što se Samsung nije ograničio samo na jedan uređaj, već je predstavio i all-in-one cevni sistem kućnog bioskopa sa oznakom HT-E6730W.

Samsung DA-E750 već na prvi pogled pokazuje svoju posebnost – u osnovi jednostavan dizajn oplemenjen je prelepim prirodnim furnirom u crvenkastoj boji mahagonija, koji je poliran do visokog sjaja. Na prednjem delu, u simetričnom rasporedu, smeštena su dva srednjotonca sa membranama od upletenih staklenih vlakana prečnika oko 8,6 centimetara, kao i dva 1,9-centimetarska visokotonca. Zvučničke jedinice dodatno su naglašene sjajnim okvirima od brušenog aluminijuma, a u dnu srednjeg dela postavljen je diskretan logotip proizvođača. Desni deo gornje površine udomio je okrugli panel sa četiri osnovne komande, dok na levom delu, ispod ispupčenog providnog poklopca, ponosno stoje dve ECC82 cevi. U duhu celokupnog izgleda, one su prilično diskretno postavljene, a radoznale posmatrače će prvo privući odsjaj vatre koja tinja u utrobi ovog Samsunga. Po ugledu na prednju, i zadnja strana je izvedena simetrično, sa bas-refleks otvorom na levoj i okruglim panelom sa priključcima na desnoj strani. Između njih je smešteno masivno postolje sa dva priključka – za Samsung i Apple uređaje – i mehanizmom za uvlačenje kada se ne koristi. Ni donja strana nije potpuno prazna, već je iskorišćena za smeštaj niskotonske jedinice prečnika 12,6 centimetara.

blank

U žaru muzike

Žao nam je što proizvođač ne daje više tehničkih detalja, jer ovaj uređaj to svakako zaslužuje. Navedeno je samo da ukupna snaga iznosi 100 vati – po 20 za svaki kanal i 60 za sabvufer. Takođe, voleli bismo da na spisku opcija vidimo podršku za FLAC, kao i veće mogućnosti mrežnog povezivanja. Ipak, ovaj Samsung je najbolji tamo gde je najvažnije – u reprodukciji muzike. Zvuk je pun i masivan, a izražene emocije i baršunasti tonovi izdvajaju DA-E750 od konkurencije i demonstriraju superiornost vakuumskih cevi čak i na uređaju ovog tipa. Iako odličan prilikom reprodukcije modernih pravaca, brzog ritma i snažnog basa, vatreni dock briljira uz dobar džez ili vokalnu muziku, a uverili smo se da je sposoban da oduševi i veoma zahtevnu publiku. Zaista sjajna sprava, jedna od najboljih i najlepših ovog tipa koju smo imali prilike da testiramo.

PLUS

Savršen dizajn i završna obrada

Autentičan zvučni ugođaj

MINUS

Ne podržava FLAC

Slabo mrežno povezivanje

Samsung DA-E750

Ukupna snaga: 100 W

Broj kanala: 2.1

Podržani formati: MP3, WMA, WAV, APTX

Topologija: 2×19 mm visokotonski, 2×86 mm srednjotonski, 1×126 mm niskotonski

Postolje: Samsung GALAXY S II/Note, iPod/iPhone/iPad

Audio-ulazi: USB, 3,5 mm

Povezivanje: LAN, Wi-Fi, AirPlay, Bluetooth

Dimenzije (ŠxVxD): 450x148x240 mm

Masa: 8,6 kg

Kontakt: Samsung, www.samsung.com

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply