Početna Tech Choice Best Buy TEST: LG Q6

TEST: LG Q6

Prvi model nove „budžetske“ serije Q oduševio nas je dizajnom i ekranom, a performansama – ne toliko

ATV & NAUTICA 2020

blank

Najveća ušteda ostvarena je na „iznutricama“, tako da se Q6 oslanja na žilav, ali prilično limitiran Snapdragon 435, 3 GB RAM-a i 32 GB prostora za skladištenje (postoji i slot za microSD kartice do 256 GB, pa problema sa memorijom neće biti). Performanse u svakodnevnom radu su sasvim zadovoljavajuće, što znači da tokom skrolovanja ekrana, izbora opcija i prebacivanja između aplikacija nema zastoja. Snaga nedostaje pri radu sa glomaznim aplikacijama (naročito ako više njih u isto vreme pristupa resursima, recimo tokom ažuriranja ili grafički zahtevnijih operacija kao što je renderovanje glomaznih veb stranica) i tokom igranja zahtevnijih igara. Ako vam nešto znači, AnTuTu skor ovog uređaja kreće se nešto iznad 44.000 bodova. Tokom opterećenja ne dolazi do značajnijeg zagrevanja ni degradacije performansi („topla zona“ je negde na sredini uređaja). Autonomija je nešto bolja, pa uz racionalno korišćenje možete izgurati i dva dana bez punjača.

Sa softverske strane, sve je na svom mestu. Q6 se isporučuje sa još uvek prilično svežim Nougatom v7.1.1 sa sigurnosnim ispravkama iz jula meseca, a proizvođač je najavio i ažuriranje na Oreo, verovatno negde do kraja godine (naša pretpostavka). Korisničko okruženje je identično onome kod modela G6, svedeno je i dizajnirano da bude u službi brzog obavljanja osnovnih operacija. Očekivano, Q6 nema mnogo naprednih funkcija, ali na svu sreću nije izostavljena mogućnost simultanog pokretanja dve aplikacije na podeljenom ekranu, što je zaista zgodna mogućnost. Od opcija za povezivanje nedostaje jedino dual-band WiFi, dok je zvučnik nezgodno postavljen sa zadnje strane, gde često bude prigušen rukom.

Sve u svemu, Q6 je dobrodošlo osveženje u srednjoj klasi, telefon koji ispunjava potrebu za premium dizajnom i superiornim ekranom, na uštrb vrhunskih performansi koje su, ruku na srce, zaista neophodne tek malom broju korisnika.

blank

LG Q6:
OS: Android v7.1.1 Nougat
Procesor: Qualcomm MSM8940 Snapdragon 435, Adreno 505
Memorija: RAM 3 GB, 32 GB, microSD do 256 GB
Kamera: 13 Mpx, 1080p@30 fps; 5 Mpx
Ekran: IPS LCD5 5,5″, 1080×2160 (442 ppi)
Povezivanje: GSM, HSPA, LTE, WiFi, BT, NFC, GPS, FM
Ekstra: FullVision displej
Baterija: 3000 mAh
Dimenzije: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm, 149 g
Cena: nepoznata

Leave a Reply