Početna Broj 190 TEST: HTC 10 – Telefon s oreolom

TEST: HTC 10 – Telefon s oreolom

Da li je deseta verzija najboljeg HTC-a bolja od konkurencije?

Momacki auto – Infiniti HEADER

Plus
+ Izrada
+ Sirova snaga
Minus
– Pozicija čitača otiska prsta
– Nema IC port

Čvrsta izrada, kvalitetni materijali, poznata forma, zadovoljni korisnici… Većina svetskih proizvođača telefona „drži“ se oprobanog recepta i ne skreće previše s kursa, pa tako ni HTC. Ko nije upoznat, misliće da HTC već četvrtu generaciju pravi iste telefone, ali naravno da nije tako. Svaki put se menjaju najlošija tehnička rešenja s boljim, kako bi kupac ostao zadovoljan, ili da bi njegova očekivanja bila premašena.

10 saveta Instagram IN PAGE

Metalno kućište je blago redizajnirano, mada i dalje ima oštar industrijski izgled. Nazad je blago zakošen ne bi li prirodnije stao u šaku, ali kako je od poliranog metala, može da klizi ako ga ne držite čvrsto. Ne tvrdimo da će lako ispadati iz ruke, ali treba paziti. U vreme kada su telefoni tanji od 7 milimetara, čini se da je devet predebelo, mada realno nije. U krajnjem slučaju, to su sitnice na koje ne obraćate pažnju prilikom korišćenja, jer je to iza ekrana u koji se gleda.

Dok je pozadi HTC prepoznatljiv, napred ima dodatak koji će mnoge zbuniti. Naime, pozicija i oblik senzora otiska prsta je slična (ako ne i identična) kao kod Samsunga, s tom razlikom da je ovde samo senzor, ne i taster (nema mehanički „klik“). Brzina i preciznost očitavanja su odlični, ali to sa sobom povlači problem da ako ovlaš prođete prstom preko senzora automatski, idete na početni ekran. Senzor očitava prst u bilo kom uglu, što će reći da je velika mogućnost da telefon prilikom držanja i otključate – morate paziti. Levo i desno od senzora su klasični Android „dugmići“, čime se dobija značajan prostor na ekranu.

Leave a Reply