Početna Broj 191 TEST: Samsung UE65KS9002T SUHD TV – Najveći prozor u dnevnoj sobi

TEST: Samsung UE65KS9002T SUHD TV – Najveći prozor u dnevnoj sobi

Najnovije izdanje top modela televizora u ponudi južnokorejskog giganta dolazi u impresivnih 65 inča, ali je to tek početak...

Plus: Spoj vrhunskih tehnologija, One Connect
Minus: Uniformnost, visoka cena

Ponuda u top seriji uvek mora biti po nečemu posebna. U slučaju tehnoloških kompanija, rešenje je uvek bilo relativno prosto – napakujte gomilu tehnologija i ponudite kupcu. Međutim, došli smo do trenutka kada to više nije dovoljno. Tehnologije svake vrste su dovoljno omasovljene, a prohtevi kupaca stalno rastu, tako da je tu tehnologiju potrebno učiniti lako iskoristivom, upravljivom, a sve je neophodno zapakovati u privlačan dizajn. Drugim rečima, neophodna je kombinacija mnogih faktora. Tu upravo dolazimo do nove Samsungove SUHD Quantum Dot serije.

Na testu se našao model impresivnih gabarita – dijagonale čak 65 inča. Iako je težina celog proizvoda pozamašna, nikada se takve dimenzije ne bi mogle spojiti sa proizvodom koji tako elegantno izgleda. Ma sa koje strane da pogledate SUHD TV, on donosi neverovatno minimalistički dizajn. Okviri oko zakrivljenog 4K ekrana su izuzetno tanki, izrada je veoma kvalitetna, a iz televizora ide samo jedan kabl, pa i to doprinosi kompletnom utisku.

Postoji i jedan „trik“, odnosno parče hardvera zahvaljujući kome je sve to omogućeno. Na svojim modelima visoke klase Samsung koristi One Connect Mini kutiju, koja na sebi ima raznorazne portove, konektore i priključke. Tu vezujete HDMI, antenu, bilo šta od izvora ili uređaja koje želite da povežete. Nakon toga se One Connect Mini povezuje sa televizorom samo jednim kablom. Ideja jeste da kutiju možete da smestite bilo gde i na nju povezujete bilo šta, tako da niste u obavezi da držite druge uređaje u neposrednoj blizini televizora, niti da se oko njega nalazi veliki broj kablova. Rezultat je izvanredan!

No, najvažnija stvar kod novih televizora je svakako – tehnologija. Šta donosi UE65KS9002T model svom (pretpostavljamo, zahtevnom) novom vlasniku? Obzirom da je reč o veoma skupom modelu, kao i da se radi o najvišoj kategoriji uređaja u ponudi – sasvim je logično da donosi puno. Verovatno nema potrebe da trošimo reči na to da se radi o Smart televizoru, sa mnoštvom raznih funkcija. Važno je napomenuti da je Samsung ove godine definitivno napustio 3D tehnologiju, koja više nije podržana u njegovim proizvodima, samim tim ni u ovom SUHD televizoru. Obzirom da tehnologija nije zaživela u punoj meri, ne čudi nas ovakav potez.

Leave a Reply