Početna Tech Choice Best Buy Verbatim PowerPack

Verbatim PowerPack

blank
ATV & NAUTICA 2020

Struja za poneti

blank

U vreme kada se pametni telefoni bore da izguraju jedan dan „bez punjača“, Verbatimova PowerPack serija dolazi kao poručena

Neizostavno i neophodno, to su glavne karakteristike današnjih mobilnih uređaja. Autor ovog teksta pre izvesnog vremena prisetio se u razgovoru sa dugogodišnjim prijateljem kako su obojica daleke 2003. godine kupili po čuvenu Nokiu N-Gage, spektakularni mobilni telefon za igranje, sa kojim se razgovaralo „na kant“. Obojica smo imali taj telefon pune tri godine. Potom je kod obojice proteklo dve godine do naredne kupovine. Danas je to nezamislivo. Mobilni uređaji su postali potrošačka opsesija, kako zbog sveta koji se jednostavno ubrzao, tako i zbog trenda. A trend zahteva dostupnost u svakom trenutku, jer zaboga, Facebook ne može da čeka. Stoga je autonomija mobilnih uređaja nešto na šta morate stalno misliti, a imajući u vidu velike ekrane osetljive na dodir i njihovu potrošnju dragocene energije baterija, to svakako izaziva glavobolju. Kao kompanija koja brine o našem i vašem zdravlju, Verbatim nam je spremio četiri uređaja namenjena za rešavanje baš ovog problema – ograničenog trajanja baterija. Takozvani „PowerPack“ uređaji su u ponudi i među ova četiri, a svako može naći ono što mu odgovara.

AA Power Pack

Ako imate četiri obične (alkalne) AA baterije od 1,5 V, teško da ćete moći da napunite svoj mobilni telefon. Jednostavno, nema te matematike kojom se struja iz njih može bez posrednika prebaciti u mobilni. Upravo u tome je problem, a Verbatim sa AA Power Packom vam omogućava da praktično svuda dostupne AA baterije pretvorite u nepresušan izvor energije. Njih ne morate puniti, ali obližnja prodavnica ih svakako ima. Što se samog uređaja tiče, krajnje je jednostavan. Na gornjoj stranici se nalazi USB konektor, u paketu dolazi USB-Micro USB kabl, a njime možete puniti sve uređaje koji mogu da „povuku“ 100 mA snage. U praksi, sve osim „teškaša“ kao što su veliki tableti.

Ultra-Slim Power Pack

Kako ime govori, kod ovog prenosnog punjača bitne su dimenzije. Namenjen je onima koji bi da to obave „na brzinu“, odnosno da jednostavno dopune svoje mobilne telefone kada je „frka“. Kapacitet baterije je 1.200 mAh, što je zadovoljavajuće. U uređaju se nalazi litijum-polimerska baterija, naravno sa mogućnošću ponovnog punjenja. Na Power Packu se pored USB konektora nalazi i mali USB kabl skriven u telo uređaja, koji ćete koristiti za punjenje istrošene baterije. Po našem mišljenju, rešenje koje omogućava da izbegnete problem, a zauzeće vrlo malo mesta u tašni ili torbici, uz zanemarljivu težinu od samo 54 grama.

Portable Power Pack

Ovaj prenosni punjač je namenjen za ozbiljniju upotrebu, odnosno za situacije kada je potrebno dopuniti i napuniti mobilni telefon ili mp3 plejer. Tome pre svega doprinosi veći kapacitet unutrašnje baterije, odnosno čitavih 2.200 mAh. Portable Power Pack je nešto većih dimenzija od prethodnika, sa USB konektorom, ali i microUSB kablom koji dolazi u paketu. Veliku pomoć pruža i jednostavan LED indikator, koji pokazuje kada je uređaj pun ili kada ga je potrebno dopuniti. Svakako korisno. Jednostavno, Portable Power Pack je idealan za ekstremne situacije, na primer za duži boravak na aerodromu između letova ili za putovanje vozom. U tim slučajevima, poseduje značajnu količinu rezervne struje.

Dual USB Power Pack

Ako je Portable model bio kao preporučen za specifične situacije, onda je Dual USB model kao stvoren za ekstremnu upotrebu. Zapravo, praktičnost i fleksibilnost su osnovne odlike ovog punjača. Budući da ima dva USB konektora, ali i vrlo veliki kapacitet baterije, moguće je istovremeno punjenje dva uređaja. Međutim, ono glavno je raspoloživa snaga, snaga dovoljna za punjenje tableta, što nijedan od prethodnika ne može. Tako su iPad i iPhone ili Galaxy Tab i Galaxy S3 kombinacije koje će moći istovremeno da iskoristi zaista impozantan kapacitet unutrašnje baterije od 10.000 mAh. Ipak, Dual USB nije preveliki, čak se može reći da je prilično tanak. Težina od nešto preko 300 grama nije za zanemariti, ali treba uzeti u obzir ono što se nudi i sve staviti na vagu.

Kao što smo već pomenuli, današni trend opšte „mobilizacije“ neće se zaustaviti. Dok ne dođe trenutak kada će neki budući mobilni telefoni biti izrađeni od materijala koji će apsorbovati solarnu energiju i time puniti neku buduću bateriju, uređaji kao što su Verbatimova Power Pack rešenja su nešto što će biti sve potrebnije. Srećom, već danas ih imamo na raspolaganju.

blank

Cene:

AA Power Pack – 1.599 din.

Ultra-Slim Power Pack – 2.199 din.

Portable Power Pack – 2.599 din.

Dual USB Power Pack – 6.499 din.

 

Kontakt: Verbatim, www.verbatim.com