Početna Broj 176 Ako vas muči nesanica… – Aura Smart Sleep System

Ako vas muči nesanica… – Aura Smart Sleep System

Uređaj koji se brine o vašem snu, ali i o stanju vaših vitalnih funkcija

Momacki auto – Infiniti HEADER

Poslednja globalna istraživanja pokazuju da preko 30 odsto svetske populacije ima velikih problema sa spavanjem – većinu muči ozbiljna nesanica koja je uzrok brojnih psihofizičkih tegoba, a najčešće je i glavni krivac za depresiju i povećan nivo stresa. Farmaceutska industrija do sada nije imala previše uspeha sa lečenjem nesanice, jer većina medikamenata nije dala ozbiljnije rezultate, odnosno nudila je samo trenutni efekat, i to nepotpun. Sa druge strane, lečenje nesanice pomoću lekova nije bezbedno, jer većina poznatih medikamenata za ovu namenu ima brojne nuspojave (kontraindikacije). Međutim, izgleda da je došlo vreme da nesanica „ode u penziju“, tj. da je zameni miran i čvrst san, bar tako poručuju iz kompanije Withings, čiji je Aura Smart Sleep System uspeo da uspava i pacijente koji su patili od hronične nesanice.

Withings-Aura-Smart-Sleep-System_3

Samsung 50 godina

Vreme je za dobar san!
Aura Smart Sleep System na prvi pogled izgleda kao neki malo veći manuelni merač pritiska, bar dok malo bolje ne pogledate komponente koje ga čine. Konkretno, sastoji se iz tri dela: Sleep senzora, Bedside uređaja i pratećeg softvera, koji je za sada moguće instalirati samo na iOS uređajima (uskoro se očekuje i Android aplikacija). Procedura instalacije je maksimalno jednostavna – Sleep senzor se poveže sa Bedside uređajem, posle čega je potrebno aplikaciju instalirati na iOS uređaj (iPhone telefon, iPad tablet ili iPod touch media plejer). Sleep senzor se zatim postavi ispod čaršava, a preko aplikacije počinje proces uspavljivanja. Ali, da li je baš sve tako jednostavno?

Odmah da vam kažemo – nije, jer je Aura Smart Sleep System jedan od najkompleksnijih gadžeta koji smo koristili. Ceo sistem funkcioniše tako što Sleep senzor Bedside uređaju javlja položaj korisnika, njegove pokrete u krevetu i uopšte stanje organizma, tj. vitalnih funkcija. Nakon toga podaci se procesuiraju i na osnovu njih Bedside uređaj počinje da emituje nijanse crvene boje u kombinaciji sa određenim zvukovima, što za krajnji rezultat donosi povećano lučenje hormona sna (melatonin). Zavisno od osobe, Aura veoma brzo može da uvede organizam u dubok san, i sve vreme se brine o istom.

Nakon dobrog sna vreme je za buđenje, i to ono zdravo (bez trzavica i napinjanja). Kako ima instaliran sat i alarm, Aura se jednostavno „navije“ da budi korisnika, što može da bude prepušteno i automatici, tj. informacijama o odmornosti organizma dobijenih od strane Sleep senzora, ali tu opciju preporučujemo samo vikendom, jer radnim danima može da donese kontraefekat (lako može da se zakasni na posao ili neki važan sastanak). Kada dođe vreme za buđenje, Aura počinje da emituje nijanse plave boje i određenu grupu zvukova, koja organizam lagano izvodi iz sna.

Nakon dugog sna
Aura Smart Sleep System je jedan od onih gadžeta za koji smo bili skeptični po pitanju funkcionalnosti, pogotovo što nam je poznato koliko je polje sna još uvek neistraženo. Ipak, već nakon prve večeri shvatili smo da je reč o odlično napravljenom uređaju, koji fenomenalno služi nameni. I funkcija spavanja i funkcija buđenja su više nego dobro osmišljenje i realizovane, a jedino što kvari utisak je nemogućnost (bar za sada) da Aura bude sinhronizovana sa Android uređajima.

Aura Smart Sleep System
Funkcije: Spavanje, buđenje, nadzor vitalnih funkcija…
Komponente sistema: Sleep senzor, Bedside uređaj, aplikacija
Dimenzije Sleep senzora: 15x210x700 mm
Dimenzije Bedside uređaja: 288x128x135 mm
Konekcija: Bluetooth
Podržane platforme: iOS
Cena (sa PDV-om): 40.990 RSD
www.withings.com

Leave a Reply