Početna Broj 168 Blu-Ray pametnjaković – Samsung BD-H6500 3D Blu-ray

Blu-Ray pametnjaković – Samsung BD-H6500 3D Blu-ray

Plejer spreman za nove UHD televizore i za nove video-trendove

Panasonic TV

Poslednje dve godine izgledalo je kao da su Blu-ray plejeri počeli polako da gube trku sa multimedijskim centrima i plejerima zasnovanim na Android OS. Ovi uređaji su „opametili“ starije generacije HD televizora i ponudili su opcije koje su nedostajale postojećim modelima Blu-ray plejera. Samsung je uvideo taj trend i sa novom generacijom plejera donosi mnoštvo noviteta sa kojima može uspešno da parira ovim uređajima.

Model koji nosi oznaku Samsung BD-H6500 je 3D Blu-ray plejer, a po svojim funkcionalnostima lako može da se podvede i pod kategoriju smart uređaja. On donosi mogućnost instalacije aplikacija sa Samsung App Storea, za šta je predviđeno oko 600 MB prostora. Plejer se putem WiFi ili žične konekcije povezuje na mrežu, odakle može da preuzima multimedijske sadržaje.

ATV & NAUTICA 2020

Centralni deo plejera je Smart Hub, koji vizuelno dosta podseća na Windows Metro izgled. Odatle je praktično jednim klikom moguće otići na reprodukciju Blu-ray, DVD ili CD medija, pogledati istorijat poslednjih otvorenih multimedijskih datoteka, ili otići u odeljak sa instaliranim aplikacijama. Preko USB porta koji se nalazi na prednjoj strani moguće je priključiti USB fleš disk, eksterni hard disk, pa čak i tastaturu ili miša. Na taj način se znatno olakšava i ubrzava komunikacija sa uređajem.

Sa funkcionalne strane jedna od specifičnosti ovog plejera je što je (donekle) spreman za nove UHD televizore. Ukoliko ste jedan od srećnih vlasnika nekog od UHD TV prijemnika, Samsung BD-H6500 je u stanju da vaše omiljene HD video-materijale veštački podigne na UHD 4K rezoluciju. Još jedna od danas sve korisnijih opcija je mogućnost šerovanja ekrana sa mobilnih uređaja. A kako danas niko nema strpljenja, Samsung je na ovom modelu implementirao i Quick Start Mode, koji gotovo trenutno (za manje od sekunde) dovodi plejer u radno stanje.

Po pitanju reprodukcije audio i video-formata ovaj plejer vas neće izneveriti, jer nije uspeo da prepozna samo neke egzotične video-kodeke (koje verovatno u praksi nikad nećete ni koristiti). Jedino što bi moglo da zasmeta potencijalnim korisnicima je nedostatak konektora, jer pored HDMI, LAN i USB izlaza, postoji još samo optički digitalni audio-izlaz. Ali to ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto je ovde reč o budžetskom modelu Blu-ray plejera koji će sa funkcionalne strane verovatno uspeti da zadovolji sve potrebe prosečnog (pa i malo zahtevnijeg) korisnika.

Samsung BD-H65OO
Konektori: HDMI, digitalni audio izlaz, Wi-Fi, LAN, USB
Ostalo: 3D, smart opcije, App store
Cena: 22.999 RSD
www.samsung.rs

Leave a Reply