Početna Broj 182 TEST: BenQ GW2760HS – Čuvar vaših očiju

TEST: BenQ GW2760HS – Čuvar vaših očiju

Tehnologija Low Blue Light eliminiše treperenje u svim nivoima osvetljenja i tako smanjuje zamor

Model BenQ GW2760HS nije ovogodišnji, pa zbog toga možda neće pružiti savršenu tačnost boja, ali jeste monitor najnovije generacije i jedan od najboljih monitora na tržištu, kojeg krasi odličan odnos cene i kvaliteta. Ukratko, monitor je napravljen da donese vrhunsku zabavu iz bilo kog ugla da gledate, pritom vodeći računa o vašim očima i o zamoru. Već na prvi pogled jasno je da pred sobom imamo tanak panel ekrana dijagonale čak 27 inča, full HD 1080p rezolucije u odnosu stranica 16:9, što prevazilazi svakodnevne potrebe. Odličan je za programere, dizajnere, arhitekte i ljude koji rade sa velikim tabelarnim bazama podataka. BenQ GW2760HS je dobro rešenje i za gejmere, jer donosi odličan kontrast, zavidan odziv, kao i vrhunske boje za uređaj koji nije ovosezonski. Duduše, to ćete „golim okom“ teško primetiti.

Pozadinsko osvetljenje bez treperenja je jedna od najvažnijih odlika modelaBenQ GW2760HS. Možda treperenje ne primećujete odmah, ali biste zamor svakako osetili. Tehnologija Low Blue Light eliminiše treperenje u svim nivoima osvetljaja, a ukoliko želite da se i lično uverite, primenite „trik“ i pomoću kamere snimite njegov ekran i ekran drugih uređaja, i pogledajte razliku. Osim ove, važna je mogućnost uključivanja moda za čitanje. Pri njegovom pokretanju monitor sam prilagođava temperaturu boja, osvetljenost, kontrast i oštrinu kako bi ugođaj bio potpun. Jednom rečju, BenQ monitor oponaša izgled odštampanog papira i na taj način vam čuva vid.

TOP 5 App za bolje pamcenje

BENQ_GW2760HS-(2)

Za dubinu i definiciju boja zadužen je i visoki kontrast, a slike su kompleksne, od najsvetlijih do najtamnijih boja. Imajući u vidu da je ovo izuzetno velik monitor, te da će filmove sigurno gledati više ljudi, dobrim se pokazao i širok ugao gledanja. Vrhunske boje doneće vam Senseye 3 vizuelno rešenje u bilo kom režimu – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB , čitanje i Eco. Ovaj poslednji je prema specifikacijama posebno interesantan, ali to nije bilo moguće dokazati tokom kratkog testa.

Kada je u pitanju interakcija sa drugim uređajima, GW2760HS je veoma zahvalan. Tu su analogni i DVI konektori, ali i HDMI multimedijalni interfejs visoke brzine, koji omogućava da monitor bude praktičan za korišćenje. Sada možete da uživate u digitalnoj zabavi bez napora, čak i sa budućom dodatnom multimedijalnom opremom. Ako ovaj monitor ima neku manu, sem one sa početka da ne donosi savršenu tačnost boja kao najnoviji uređaji, onda je to brzina pokretanja. Naime, prilikom uključivanja ili povratka iz hibernacije, BenQ GW2760HS je ipak nešto sporiji od ovogodišnjih modela.

BenQ GW2760HS
Ekran: TFT LED 27 inča
Rezolucija: 1920×1080 piksela
Osvetljenje: 300 cd/m2
Kontrast: 3000:1
Vreme odziva: 4 ms
Ugao vidljivosti: 178/178°
Konektori: Analogni, DVI, HDMI, S/PDIF
Dimenzije: 623x472x191 mm, 4,5 kg
Cena: 31.499 RSD
www.benq.rs

Leave a Reply