Početna Broj 171 Dah luksuza u ekonomskoj klasi – Huawei MediaPad M1 8.0

Dah luksuza u ekonomskoj klasi – Huawei MediaPad M1 8.0

ATV & NAUTICA 2020

Posle podužeg odmora, Huawei se na tržište tableta vraća novim 8-inčnim modelom „za mase“. Kineski proizvođač je ovaj uređaj najavio na minulom Mobile World Congressu u Barseloni, gde je postigao zapažen uspeh i „podgrejao“ atmosferu iščekivanja pre nego što se, krajem maja, MediaPad M1 konačno pojavio u prodaji.

Huawei MediaPad M1 već na prvi pogled pleni pažnju ukusno dizajniranim metalnim kućištem čiji dizajn nepogrešivo asocira na HTC One. Osim što je nešto uže, kućište je i poprilično tanko (svega 7,9 mm) i lagano, pa je udobno za držanje i premeštanje iz akten-tašne na radni sto, odnosno s fotelje na sofu. Uprkos tankom profilu kućišta, u unutrašnjosti uređaja našlo se dovoljno mesta za prilično jaku bateriju, koja sa svojih 4.800 mAh može da obezbedi i do osam sati kontinuirane video-reprodukcije.

ATV & NAUTICA 2020

Što se mreže tiče, MediaPad M1 podržava LTE poslednje generacije (CAT 4), tako da možete uživati u munjevitom prenosu podataka tamo gde postoje uslovi za to, a sve lepo radi i u šire rasprostranjenom HSDPA okruženju, uključujući telefonske pozive i razmenu tekstualnih poruka, što je u našem „dvorištu“ još uvek najzastupljeniji vid elektronske komunikacije. Svakako, tu je i WiFi modul koji podržava a/b/g/n, dual-band i hotspot povezivanje. Za digitalizaciju slike predviđene su dve kamere, prednja rezolucije 1 Mpx i zadnja, opremljena senzorom od 5 Mpx, ali ne i LED blicem.

Huawei-Mediapad-M-1_-BLACK-logo_06_Creative-photo-_EN_TIF_20140218

Kapacitivni IPS LCD ekran nudi rezoluciju od 1280 x 800 tačaka, koja je na nivou prošlogodišnjeg standarda (188 ppi), ali i dalje može sasvim dobro za posluži za sve vrste kancelarijskih i kućnih poslova, ali i za zabavu uz igre i filmove. Kvalitet prikaza je svakako za prelaznu ocenu, ali vidno zaostaje za premijum uređajima, naročito na planu kontrasta i detalja.

Leave a Reply