Početna Broj 176 Dalekovidi univerzalac – Canon PowerShot SX60 HS

Dalekovidi univerzalac – Canon PowerShot SX60 HS

Sa sočivom koje omogućava ekstremno zumiranje i sa brzim procesorom, novi PowerShot se kandiduje za naslov najtraženijeg digitalca ove sezone

Momacki auto – Infiniti HEADER

Ako tragate za „običnim“ digitalnim aparatom koji izgleda, a dobrim delom i funkcioniše kao profesionalni fotoaparat, ovaj model može biti dobar izbor. Canon PowerShot SX60 HS ima veliki grip prekriven gumom, tako da savršeno leži u ruci i pruža osećaj kao pravi DSLR aparat, a zahvaljujući maloj masi (svega 650 grama) lako je prenosiv, pa je zgodan za putovanja. Kvalitet plastike je prosečan, i po tome se ovaj aparat ne razlikuje od jeftinije „braće“ SX400 i SX520. Tasteri na kružnom upravljaču su prilično zbijeni, pa ih je teško aktivirati, naročito ako radite po hladnom vremenu, dok koristite rukavice.

Ovaj aparat je podesan za gotovo sve namene – od ultraširokih pejzaža ili enterijera do zumiranja udaljenih objekata ili nebeskih tela

PowerShot-SX60-HS-Lifestyle-Video-Mode

Samsung 50 godina

Ekran dijagonale 3 inča nije osetljiv na dodir, a smešten je na rotirajuće postolje koje se može okretati u svim pravcima. Nudi odličnu rezoluciju od 922 kPx i idealno osvetljenje, koje omogućava dobru vidljivost na dnevnom svetlu. Elektronsko tražilo nije naročito kvalitetno, jer je malo, ima nisku rezoluciju i nedostaje mu senzor za automatsko uključivanje kada se aparat približi licu. Baterija koja se isporučuje u paketu s aparatom jednim punjenjem obezbeđuje oko 300 fotografija, što je za ultrazum aparate sasvim dobar rezultat.

Kvalitet fotografija je vrlo dobar, ali slabiji od onog koji pružaju DSLR ili mirrorless aparati. Pri dobrom osvetljenju reprodukcija boja je odlična, ali kada ima manje svetla uočava se ograničenost malog senzora. Srećom, PowerShot SX60 nudi i RAW format, iz kojeg se naknadnom obradom može „izvući“ bolja fotografija. Optički zum od 65x pokriva 21-1365 mm, što je zaista fascinantan domet. Ovaj aparat je podesan za gotovo sve namene – od ultraširokih pejzaža ili enterijera do zumiranja udaljenih objekata ili nebeskih tela (snimci Meseca su posebno upečatljivi). Zumiranje se odvija u dve brzine, dok optička stabilizacija prilično dobro umiruje podrhtavanje (ipak, za ozbiljniju telefotografiju neophodan je stativ).

Što se koriščenja tiče, SX60 će odgovarati i amaterima i naprednijim korisnicima – prvi će se zadovoljiti odličnim automatskim režimom, dok će ambiciozniji fotografi uživati u ručnom režimu. Putem WiFi konekcije aparat se može povezati sa smartfonom i njime se može upravljati preko iOS ili Android aplikacije. Od konektora, na raspolaganju su HDMI i mini USB, a kao i 3,5mm ulaz za spoljašnji mikrofon, što je vrlo praktično za snimanje video-zapisa.

Canon PowerShot SX60 jedan je od najboljih trenutno dostupnih ultrazum fotoaparata, koji u potpunosti opravdava nešto višu cenu.

Canon PowerShot SX60 HS
Senzor: 1/2,3-inčni CMOS, 16 Mpx
ISO: 100-3200
Zum: 65X optički, 4X digitalni
Video: 1080p / 60 fps
Memorija: SD, SDHC, SDXC
Ekran: TFT LCD 3“, 922.000 px
Dimenzije: 127,6 x 92,6 x 114,3 mm, 650 g
Cena: 65.990 RSD
www.canon.rs

Leave a Reply