Početna Broj 168 Dodatnih 20cm – Toshiba 48L3433DG

Dodatnih 20cm – Toshiba 48L3433DG

Kao i kod prethodnog Toshiba televizora iz L3 serije – sve je odlično, osim Smart platforme

ATV & NAUTICA 2020

U prošlom broju smo imali prilike da testiramo Toshiba televizor iz ovogodišnje serije L3. U pitanju je bio model sa ekranom dijagonale 40 inča. Uređajem smo bili zadovoljni, a posebno njegovim LED panelom sa pozadinskim backlight osvetljenjem. Kada nam je proizvođač ponudio još jedan model iz iste serije, malo smo premišljali da li ga uopšte testirati, jer nam se učinilo da je jedina razlika tih 20cm u korist novoponuđenog modela. Ipak smo odlučili da probamo i taj TV.

Toshiba 48L3433DG je najveći model iz Toshibine L3 serije. Za razliku od manjeg modela, ovde je ugrađen displej od 48 inča, ali sa Edge osvetljenjem (za razliku od 40L3433DG koji, podsećamo, ima backlight osvetljenje). Upravo je to osvetljenje jezičak na vagi koji je presudio u procesu „da li testirati maltene identičan TV“. Hteli smo da se uverimo u kvalitet slike, tj. osvetljenje panela. Ivično osvetljenje se pokazalo i više nego dobro, jer je displej ravnomerno osvetljen. Kvalitet slike je takav da i ovaj model iz L3 serije može na megdan daleko skupljim protivnicima.

ATV & NAUTICA 2020

Na dizajn u obliku latiničnog slova „U“ smo već navikli kad je Toshiba u pitanju, a pohvalili bismo i korišćenje mat plastike. Možda ne ostavlja utisak na oko posmatrača, ali je daleko otpornija na otiske prstiju i manje ogrebotine. Tu je i malo sjajne plastike – na postolju i donjoj ivici TV-a, koja daje modelu ipak jednu notu elegancije.

Uživanje prilikom gledanja televizijskog i „USB“ materijala je bilo na najvišem nivou. Reprodukcija i kolorit će zadovoljiti najveći broj korisnika, a nama se posebno svidelo odsustvo zasićenih boja od koga „pate“ neki drugi proizvođači. Kontrola materijala sa USB-a takođe zaslužuje pohvalu.

Smart TV platforma, Toshiba Places je, na žalost, identična kao u manjem modelu. Ovo „na žalost“ se odnosi na brzinu startovanja platforme, broj aplikacija, kao i na internet browser. Inače, od desetak aplikacija koliko je na raspolaganju korisnicima iz Srbije, mi smo najviše koristili YouTube i Deezer. Ugrađeni WiFi modul ovde svakako pomaže prilikom korišćenja YouTube-a zahvaljujući YT Pair opciji.

Dakle, utisak iz prošlog meseca se nije promenio. Ovogodišnji L3 modeli imaju iznenađujuće (za tu klasu) dobru sliku, što je svakako najveći plus. O najvećoj mani smo sasvim dovoljni pričali. A razlika između mejnstrimskih 40 i „bogatih“ 48 inča ide u korist većem, jer pruža bioskopski ugođaj, na koji smo se lako navikli.

Toshiba 48L3433DG
Ekran: LED, 48“, FullHD, 50Hz, AMR+ 200
Smart: da
Tjuneri: analogni, DVB-T, -C
Konekcije: 3x HDMI, MHL, SCART, kompozitni, VGA, audio, USB, CI
Zvuk: 2x8W
Cena: 99.990 RSD
www.toshiba.rs

Leave a Reply