Početna Broj 168 Dovoljno muzike za malo para – LG L40

Dovoljno muzike za malo para – LG L40

Sa adekvatnom cenom u ruke dolazi sasvim dovoljno opcija za početne korake u Android svetu

Ukoliko zamišljate smartfon za koji nećete izdvojiti mnogo novca a od njega želite da dobijete solidnu brzinu, kameru i aplikacije iz Android sveta, čeka vas LG L40. Upravo se tako ukratko može opisati jedan od najslabijih predstavnika L serije, ali daleko od toga epitet „slab“ znači i bespomoćan. Naprotiv, L40 ispod poklopca krije Android KitKat operativni sistem i solidni Snapdragon 200 procesor sa dva jezgra, koja taktom od 1,2 GHz čine da se vaši zahtevi realizuju zadovoljavajućom brzinom.

„Otpevaće“ L40 ponešto i na bis, ukoliko mu to dozvoli skromna operativna memorija od 512 MB, ali bar znate da nećete provoditi mnogo vremena pored punjača. Ne zato što baterija od 1.540 mAh ima veliki kapacitet, već što sem Android 4.4.2 OS nema puno potrošača. Tako LCD ekran od 3,5 inča (320×480 piksela) ne „vuče struju“ kao neki full HD displeji, ali vam je i ta radna površina dovoljna ukoliko L40 koristite kao ulaznicu u Android svet, ili još bolje kao drugi telefon.

Dimenzije telefona i njegov jednostavni dizajn omogućavaju da vam ovo bude drugi telefon u džepu ili torbici. Prednjom stranom dominira pomenuti ekran, ispod kojeg se nalazi jedno fizičko dugme i dva dugmeta osetljiva na dodir. Uprošćena je i zadnja strana, pa tako na skromnoj plastici dominira veliki LG logotip, dok je gornji ugao ostavljen za početnu kameru od 3,15 megapiksela. Njome ćete moći da snimite trenutke oko sebe, doduše samo u dnevnom ambijentu jer blica nema, baš kao i video-zapise skromnijeg kvaliteta. Video-pozive zaboravite, jer prednja kamera nije mogla da se uklopi u cenu.

Ono po čemu LG L40 ne zaostaje za mnogo skupljim uređajima u porodici, a samim tim i nadvisuje neke konkurente, je bezbednost. Naime, u ovom smartfonu srednje klase smestio se i Knock Code sistem zaključavanja, koji se iz premijum modela spustio do najnižih lestvica porodičnog stabla, pa se stiče utisak da bi to mogao postati i zaštitni znak LG smartfona.

LG L40
OS: Android 4.4.2 (KitKat)
Procesor: Qualcomm Snapdragon 200, Dual-core 1,2 GHz
Memorija: 512 MB RAM, 4GB, microSD
Kamera: 3,15 Mpx, WVGA
Ekran: IPS LCD, 3,5″, 320 x 480, 165 ppi
Povezivanje: HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, WiFi, WiFi Direct, BT 4.0
Ekstra: Knock Code
Baterija: 1.540 mAh
Dimenzije: 109,4 x 59 x 11,9 mm, 114g
Cena: 14.990 RSD
www.lge.rs

Leave a Reply