Početna Broj 173 Džepni čuvar uspomena – Canon Selphy CP910

Džepni čuvar uspomena – Canon Selphy CP910

Portabilni termalni foto štampač za svaku priliku omogućava direktno štampanje sa tableta i mobilnih uređaja

Do pre samo nekoliko godina bilo je teško zamisliti foto-štampač koji bi zauzmo manje od polovine radnog stola. No, brzorastuća popularnost mobilnih uređaja nametnula je industriji printera ubitačan tempo, tako da portabilni kolor štampači danas više nisu nikakvo čudo. Jedan od najpopularnijih takvih modela, Canonov Selphy CP900 (predstavljen 2012. godine), dobio je nedavno dostojnog naslednika.

Canon Selphy CP910 je, kao i njegov prethodnik, termalni fotoštampač, u kome se boja na papir prenosi pomoću toplote, prenošenjem tankih nanosa sa jednobojnih traka na zagrejane delove papira. Svaka komponenta nanosi se pojedinačno, tako da papir više puta prolazi kroz printer, pri čemu se u svakom prolazu nanosi sledeća boja. Ovakav sistem je nešto sporiji u odnosu na klasične ink-jet štampače, ali omogućuje kompaktnu konstrukciju štampača, što je za ovakve uređaje od primarnog značaja.

Posebno korisno unapređenje predstavlja mogućnost korišćenja baterije, koja obezbeđuje štampanje na bilo kom mestu.

canon_selphy_cp910_im_test_1

CP910 je spakovan u maleno kućište od kvalitetne čvrste plastike sa sjajnim premazom, na čijoj gornjoj strani su raspoređeni upravljački tasteri i 2,7-inčni LCD za pregled sadržaja memorijskih medija (SD kartice) i USB uređaja. Pre upotrebe štampač treba sklopiti (instalirati rolne s bojom i kasetu za papir), što je proces koji vam neće oduzeti više od dva minuta. Selphy CP910 omogućuje trenutno povezivanje putem WiFi AirPrint konekcije (potpuna kompatibilnost s Apple uređajima je obezbeđena), nudi dva nivoa završne obrade (sjajni i polusjajni) i softver za doradu i obrezivanje fotografija pre štampanja (korisno ako računar nije pri ruci). Posebno korisno unapređenje predstavlja mogućnost korišćenja baterije, koja se može dokupiti i zahvaljujući kojoj štampanje možete obaviti i u prirodi, daleko od električnih instalacija.

Opcija za direktno štampanje preko bežične veze ostvaruje se kroz aplikaciju Canon Easy-Photo Print, koja postoji u varijantama za Android, Windows RT i iOS, uz izbor odgovarajuće opcije na printeru. Brzina štampanja nije ništa veća u odnosu na prethodni model i iznosi oko 47 sekundi po fotografiji veličine 15×10 cm (podrazumevani, a ujedno i najveći format koji ovaj mališa može da pripremi), odnosno 30 sekundi za fotografije veličine kreditne kartice i mini-stikere. Kvalitet fotografija je impresivan, uz savršenu oštrinu i bogatstvo kolorita.

Sve u svemu, Canon Selphy CP910 je logičan izbor za korisnike koji imaju potrebu za štampanjem fotografija iz mobilnog telefona, naročito ako to žele da rade i van udobnosti civilizacije.

Canon Selphy CP910
Rezolucija: 300×300 dpi
Tehnologija: Thermal dye-sublimation, 3 boje
Memorija: SD/SDHC/SDXC, USB
Povezivanje: USB 2.0, Wireless 802.11b/g/n
Ekran: LCD 2,7 inča kolor
Brzina: oko 47 sekundi po fotografiji
Dimenzije: 178 x 127 x 60,5 mm, 810 g
Cena: 7590 RSD; sa potrošnim materijalom (papir i ketriži) 13.690 RSD
www.canon.rs

Leave a Reply