Početna Broj 170 Idealan izbor za domaće tržište – Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650

Idealan izbor za domaće tržište – Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650

Zahvaljujući novom „anti-calc“ sistemu više nećete imati problem sa začepljenjem ni najsitnijih rupica na grejnoj ploči

ATV & NAUTICA 2020

Prvo što nas zanima u vezi sa peglom je koliko je udobna za rad. Vrlo je udobna. Drška je dovoljno dugačka da nam ne smeta prekidač za sprej koji se nalazi na njenoj donjoj strani, a ipak ga vrlo lako koristimo. Gajtan i sistem Easycord omogućavaju laku pokretljivost, a špic pegle vam dozvoljava da ispeglate svaki delić tkanine, naročito oko dugmića. Poseduje katalitičnu ploču koja se sama čisti, kao i regulator i indikatorsku lampicu termostata. Rezervoar za vodu prima 350 ml vode, što je količina dovoljna da nam omogući duži rad bez prekidanja. Ali (uvek postoji jedno „ali“), pegla je i prazna prilično teška, pa još kad dodamo vodu… Teškom peglom se lepo peglaju ravne pamučne ili lanene stvari, ali za lagane (svilene, sintetičke, od viskoze) vam preporučujemo da ne napunite rezervoar do kraja.

Naravno, što je pegla teža ona je i stabilnija na radnoj površini, tako da je pegla koju vam predstavljamo izuzetno stabilna i u vertikalnom položaju. Što se pare tiče, izbacuje 0-50 g/min „vode“, a postoji i dodatni „udar“ od 210 g/min. Na prednjem delu se nalazi taster za paru, kojim regulišete njenu količinu u normalnom modu. S obzirom da je ispuštanje pare odlično i obilno, treba da budete oprezni, jer može da vam se dogodi da previše pokvasite materijal. Takođe, ukoliko smatrate da ste previše smanjili ispuštanje pare, lakim pritiskom na taster za „turbo“ paru, koji se nalazi na dršci, trenutno ćete povećati količinu pare. Moguće je i da vam ogromna količina pare malo ispeče prste (naročito ako usput gledate televizijski program), što se piscu ovih redova i dogodilo. Znači, oprez!

ATV & NAUTICA 2020

Proizvođač preporučuje korišćenje vode iz slavine. Što je voda tvrđa (kao što je naša „česmovača“), veće su šanse da će se nakupiti mnogo kamenca. Zato je osmišljen dvostruki sistem protiv kamenca. Na prednjem delu, u sklopu prekidača za regulisanje pare, nalazi se štapić koji sakuplja kamenac, dok je na zadnjem delu, ispod gajtana, smešten i dodatni kolektor kamenca. Vrlo jednostavno se vade i, posle čišćenja, vraćaju.

Snaga pegle je 2.600 W. Moderno je dizajna, lepe tamnoljubičaste boje, a garancija je dve godine. Svakako zaslužuje našu preporuku i vašu pažnju.

Cena: 11.999 RSD
www.tefal.co.rs

Leave a Reply