Početna Broj 174 Iskusni selfie majstor – Gigabyte GSmart Mika M3

Iskusni selfie majstor – Gigabyte GSmart Mika M3

Napravite odličan autoportret prednjom kamerom od 8 megapiksela i okidačem za koji vam je dovoljna jedna ruka

Sećate se GSmart telefona koji su donosili dobar odnos cene i kvaliteta u nižoj srednjoj klasi? Sada su se popeli stepenicu više, a da i dalje donose jednake performanse kao znatno skuplji gedžeti popularnijih proizvođača. Jedna od uzdanica u višoj srednjoj klasi je i GSmart Mika M3 koji po oznaci nasleđuje starijeg brata, ali i nastavlja dobro utabanim putem. Dizajnerski se Gigabyte odlučio za smartfon oštrih ivica, kakve smo viđali kod prvih primeraka Sony Xperia Z serije, s tom razlikom da je plastika i te kako primetna kao materijal izrade.

I pored veličine ekrana od 5 inča i oštrih ivica, Mika M3 dobro leži u ruci za šta je verovatno zaslužna i zadnja strana na kojoj je plastika blago matirana kako ne bi klizio, ali i kako se ne bi skupljala prljavština. Na poleđini su se smestili velika kamera od 13 megapiksela sa blicem, spikerfon zvučnik, ali i jedini GSmart znak s obzirom da je on sa prednje strane izostao. U nekim prilikama ne tako praktično rešenje je gomilanje svih komandi na desnu bočnu stranu. Tu su i dugme za kontrolu jačine zvuka, za paljenje/gašenje, ali i dugme koje primenu ima samo kod fotografisanja. Prednjom stranom dominira IPS ekran od 5 inča sa rezolucijom 720 x 1280 piksela.

Sa dve SIM kartice uvek ćete biti dostupni gde god da se nalazite, s tim da ćete morati da se odlučite koji će vas broj voditi na internet

Do jedne od glavnih prednosti modela Mika M3 dolazimo kada uklonimo zadnji poklopac. Uviđamo da je reč o Dual SIM smartfonu kod kojeg oba broja mogu imati 3G podršku. Drugi veliki adut Mika M3 je prednja kamera od čak 8 megapiksela. Tako se ovaj telefon svrstava u red onih čija se popularnost očekuje kod ljubitelja selfija. Do izražaja dolazi ono dugme za fotografisanje pa ćete moći da se uslikate jednom rukom jer okidač staje tačno pod prst. Još bolja je zadnja kamera, koja ima čak 13 megapiksela. Slike napravljene njom su kvalitetne i oštre, bilo da ih gledate na ovom HD ekranu, ili prebacujete na računar. Isto važi i za video snimke napravljenje u 1080p formatu. Međutim kao i većina smartfona, Mika M3 put potencijal kamere dostiže danju, dok blic daje pomoć pri slabijem osvetljenju, ali gubitka oštrine mora biti.

GSmart Mika M3 ima dobru interakciju sa okolinom, ali je primetna ušteda jer poseduje Bluetooth 3.0, dok je NFC izostao. Kada govorimo o uštedi moramo pomenuti i „srce“ – četvorojezgarni Cortex-A7 procesor se ne može nazvati lošim sa 1.3 GHz takta, ali je to ipak tehnologija korištena pre nekoliko godina, kao i 1GB RAM memorije. S druge strane, primenjen je noviji Android 4.4 KitKat operativni sistem, sa svim njegovim blagodetima. Dobra vest je i baterija sa 1900 mAh što je dovoljna autonomija da barem jedan dan ne razmišljate o punjaču.

Gigabyte GSmart Mika M3
OS: Android 4.4 (KitKat)
Procesor: Cortex-A7, Quad-core 1.3 GHz
Memorija: 1 GB RAM, 8 GB, microSD
Kamera: 13 Mpx, 1080p; 8 Mpx
Ekran: IPS, 5“, 720 x 1280
Povezivanje: HSPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, microUSB, WiFi, BT 3.0, Audio 3,5mm
Ekstra: Dual SIM
Baterija: 1900 mAh
Dimenzije: 144 x 70.5 x 8.3 mm, 146 g
Cena: 22.999 RSD
www.gigabytecm.com

Leave a Reply