Početna Broj 174 Iz srednje klase, a brz – HTC Desire 510

Iz srednje klase, a brz – HTC Desire 510

Prvi telefon srednje klase sa 64bitnim procesorom, oduševio nas je svojom brzinom i stabilnošću

Telefon je izrađen od plastike koja je dosta dobrog kvaliteta i dobro leži u ruci. Osećaj u ruci je kao da je zadnja strana gumirana i teško vam se može desiti da vam telefon isklizne iz ruku.

Ekran je osrednjeg kvaliteta, uglovi pod kojima može ekran da se gleda su dosta limitirani, ako telefon imalo iskosite nećete videti šta se nalazi na ekranu. Boje su malo hladnije od oubičajnih, a crna je dosta dobra iako se radi o ekranu ne tako vrhunskih perfomansi. Maksimalna rezolucija je 480p, tako da je pri korišćenju ovog modela HTC-a vrlo lako videti piksele.

Zvuk na ovom telefonu je dobar, međutim HTC je u ovom modelu izostavio svoj dobro poznat „Boom saund“ što je značajno umanjilo kvalitet. Zvučnik na telefonu se nalazi sa zadnje strane i nezahtevnim korisnicima, kome je ovaj telefon namenjen, sigurno će biti dobar.

Glavna kamera na ovom 510 je dobrog kvaliteta kada se koristi u dnevnim uslovima. Međutim ako je koristite uveče i u zatvorenom slabo osvetljenom prostoru neće se dobro snaći, jer nema ugrađen blic. Prednja kamera je pristojnog kvaliteta i za ono što je namenjena, sigurno će zadovoljiti potrebe korisnika. Zanimljiva Zoe aplikacija prisutna i na ovom telefonu i sigurno će biti zanimljiva svima onima koji vole da svoje fotografije objave na sasvim neobičan način uz muziku i video, jer aplikacija sama za njih odradi sve. Novina na ovoj aplikaciji je i to što sad ima mogućnost uploada snimaka na svojoj Zoe socijalnoj mreži, tako da možete da budete povezani sa prijateljima koji poseduju HTC telefon i na ovaj način.

Glavna dobra karakteristika na ovom telefofonu je 64 bitni procesor. On je jedan među prvima ako ne i prvi ugrađen na telefon srednje klase. Zbog ovog procesora na ovom telefonu sve radi glatko i bez kočenja što nije odlika Android telefona srednje klase. U kombinaciji sa Sense 6, poslednjim HTC ovim korisničkim interfejsom, sve prosto dobro radi, čak i zahtevnije aplikacije i igrice dobro rade na Desire 520. Pretraživač zaista dobro funkcioniše i brzo učitava stranice, bez obzira na to koliko je određena stranica na internetu teška.

HTC Desire 510
Operativni sistem: Kit Kat 4.4.2
Procesor: Qualcom Snapdragon 410, Quad-core 1.2 GHz
Memorija: 1GB RAM, 8GB za korisnika, proširiva micro SD karticom do 128GB
Kamera: 5 Mpx, snima 1080p video
Ekran: 480×854, 4.7 inča (208ppi)
Povezivanje: HSPA, WiFi, BT, NFC
Dimenzije: 140x70x10 mm; 158g
Baterija: Li-Po 2100 mAh
www.htc.com/rs

Leave a Reply