Početna Broj 174 Izaberite najbolji položaj – Lenovo Yoga Tablet 2

Izaberite najbolji položaj – Lenovo Yoga Tablet 2

Mini postolje omogućava da vaš tablet stoji sam, ali i da ga okačite kao sliku na zidu

ATV & NAUTICA 2020

Multifunkcionalni uređaji pokazuju se poslednjih godina kao najbolja opcija za kupovinu gedžeta za posao i zabavu. Oni imaju primenu kao računar i tablet jer treba da budu snažni, a opet dovoljno prenosivi. Lenovo je drugom generacijom Yoga tableta otišlo i korak dalje jer ima čak četiri načina korišćenja. Zato će svaka osoba izabrati onaj koji mu najviše odgovara bilo da sedi, leži ili je u pokretu.

Kao što mu ime kaže, Yoga 2 je tablet u našem testiranom slučaju ekrana od 10.1 inč i full HD rezolucije. Zato ne čudi što je cela prednja strana podređena displeju, dok sa donje primećujemo valjkasto zadebljanje u čijim su se bokovima smestili zadovoljavajuće glasni zvučnici. To zadebljanje će nekima zasmetati, ali je ono bilo jedino rešenje da se ne povećava debljina samog tableta, a da se negde smeste baterija, zvučnici, dugme za paljenje i priključak za slušalice. Zadebljanje može imati i dobru stranu. Za njega ćete lakše i čvršće uhvatiti svoj Yoga kada je u tablet modu i manje ćete strahovati da vam može ispasti iz ruke.

ATV & NAUTICA 2020

drawing_2

Brz Intel procesor, veliki full HD ekran, kvalitetan zvuk i jaka baterija pružiće vam mnoštvo zabave, ali i mogućnost da u pokretu obavite zahtevan posao

Glavnu odliku Lenovo Yoga tableta 2 krije zadnja strana. Za razliku od srodnika kod kojih se iza sklapa tastatura i tako donosi funkciju laptopa, druga generacija Yoga ima mini postolje koje mu donosi još ti načina korišćenja. Ako se otvori pod uglom od 90 stepeni u odnosu na ekran onda vam tablet može stajati sam u uspravnom položaju, ali ako ga pak položite sa rasklopljenim postoljem onda će vam ekran biti nešto izdignutiji. Zanimljivo rešenje donosi i rupica na postolju, jer kada ga otvorite za 180 stepeni onda tablet možete okačiti o neki držač i posmatrati ga kao sliku na zidu.

Osim modovima korišćenja Lenovo Yoga tablet 2 vas može privući i nesvakidašnjim dizajnom u kombinaciji sive plastike i metalnih delova. Međutim, zadnja plastika je nešto tanja, uleže na sredini pa uliva i malo nepoverenje. S druge strane, za svaku pohvalu je pozicioniranje dugmeta za paljenje, na boku valjkatog dela. Na zadnjoj strani valjka je i kamera od za tablet dovoljnih 8 megapiksela, s tim da nema blic, pa ste prepušteni samo dnevnom ambijentu. Na ivici ekrana je i prednja kamera od 1.6 megapiksela. Sve što uslikate možete smestiti na 16GB interne memorije, ili na microSD karticu čiji je slot lepo sakriven na poleđini.

Kada je samo korišćenje u pitanju, testirana verzija je došla sa Android KitKat operativnim sistemom i svim njegovim osobinama. Za brz rad zadužen je Intelov procesor sa četiri jezgra na 1.86 GHz, potpomognut sa 2GB RAM memorije. Jedino što se stiče utisak da su ikonice i interfejs mogli biti malo bolji kako bi ispratili odličan full HD ekran kako bi muktitasking došao još više do izražaja. Za kraj, valja pomenuti i bateriju, jer sem što je uticala na dizajn valjka sa donje strane ona je sa 9600 mAh dala ogromnu autonomiju.

Lenovo Yoga Tablet 2
OS: Android 4.4 (KitKat)
Procesor: Intel Z3745, Quad-core 1.86 GHz
Memorija: 2 GB RAM, 16 GB, microSD
Kamera: 8 Mpx, 720p; 1.6 Mpx
Ekran: IPS, 10.1“, 1200 x 1920
Povezivanje: microUSB, WiFi, BT 4.0, Audio 3,5mm
Ekstra: Četiri moda korišćenja
Baterija: 9600 mAh
Dimenzije: 255 x 183 x 7.2 mm, 619 g
Cena: 39.990 RSD
www.lenovo.com/rs/sr/

Leave a Reply