Početna Broj 177 Jabukoliki „kinez“ – Lenovo Sisley S90

Jabukoliki „kinez“ – Lenovo Sisley S90

Novi model renomiranog kineskog proizvođača donosi novi dizajn i prepoznatljivo radno okruženje

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kao odgovor na prigovore u pogledu dizajna svojih smartfona, kompanija Lenovo predstavila je Sisley, iznenađujuće moderan, elegantan, tanak i prefinjen telefon, koji sa „starijom braćom“ gotovo da nema ništa zajedničko, osim logotipa. To bi bilo sasvim u redu da novajlija na mobilnom tržištu nije vrlo sličan trenutno najpopularnijem mobilnom telefonu na svetu, iPhoneu „šestici“.

Daleko od toga da se bunimo. Naprotiv, po ceni dvostruko nižoj od „jabukolikog“ telefona dobija se podjednako privlačan uređaj sasvim pristojnih tehničkih karakteristika, sa odličnim 720p Super AMOLED ekranom, moćnom selfi kamerom sa čipom rezolucije 8 Mpx i blicem, podrškom za LTE mreže i istovremeno korišćenje dve micro SIM kartice.

Integrisane kamere su, pored dizajna i dual SIM podrške, najvažniji adut ovog telefona

Lenovo S90 ima ekran dijagonale 5 inča, pa je nešto viši i širi od iPhonea 6, ali je njegova debljina u milimetar ista, i to ga čini izuzetno udobnim za korišćenje. Doduše, zbog glatke površine zadnje strane kućišta treba voditi računa da telefon ne isklizne iz ruke, što je vrlo verovatan scenario kada palcem treba dodirnuti gornji deo ekrana (u tom slučaju je bolje koristiti drugu ruku). Ispod ekrana, koji dominira prednjom stranom kućišta, nalaze se senzorski tasteri, a iznad njega otvor kamere, blic, zvučnik i senzor osvetljenja. Taster za uključivanje postavljen je približno na sredinu desne ivice, gde je i taster za regulaciju jačine zvuka. Na suprotnoj strani je fioka za dve SIM kartice (primarna može da radi u 3G/LTE režimu, druga samo u GSM režimu), a na donjoj ivici su micro SIM port i rešetkasti otvori stereo-zvučnika. Na vrhu su audio-port i WiFi, GPS, Bluetooth i LTE antene.

Ekran je izvanredan, sa jakim i ujednačenim osvetljenjem, izuzetno dobrim kontrastom (30000:1, znatno više nego kod IPS ekrana), širokim uglovima gledanja i odličnom reprodukcijom boja. Zvučnici su glasni i precizni, a postavljeni su tako da kreiraju vrlo dobar 3D efekat, što rezultuje upečatljivim melodijama i odličnom reprodukcijom zvuka. Integrisane kamere su, pored dizajna, najvažniji Sisleyev adut: glavna kamera beleži kvalitetne fotografije u rezoluciji do 13 Mpx, a prednja (1/3,2”) do 8 Mpx. Obe kamere su opremljene LED blicevima, a pohvalu zaslužuje i upravljački softver, koji pored mnoštva efekata omogućava i upravljanje glasom i gestovima, radi lakšeg „selfiranja“.

U kombinaciji sa osveženim korisničkim interfejsom Vibe 2.0, Android v4.4.4 pruža prijatno okruženje za rad, dok solidan hardver obezbeđuje potrebnu fluidnost. Autonomija je mogla biti bolja, no zbog tankog profila kućišta u njega se nije mogla smestiti veća baterija (2.300 mAh će omogućiti da nekako izdrži čitav dan). Sve u svemu, Lenovo S90 ima gotovo sve – dizajn, slot za dve SIM kartice, odličnu selfi kameru i prijatno radno okruženje. Preporuka se sama piše…

Lenovo S90 Sisley
OS: Android v4.4.4
Procesor: Qualcomm Snapdragon 410 (Quad-core 1.2 GHz Cortex A-53, Adreno 306 GPU)
Memorija: RAM 2 GB, 32 GB
Kamera: 13 Mpx, 1080p; 8 MP, 1080p
Ekran: Super AMOLED, 720×1280 (294 ppi)
Povezivanje: HSDPA, LTE, WiFi, BT, GPS, NFC, FM
Ekstra: dual SIM
Baterija: 2.300 mAh
Dimenzije: 146 x 71,7 x 6,9 mm, 129 g
Cena: od 1 RSD
www.mts.telekom.rs

Leave a Reply