Početna Broj 168 Jedan za sve – HP Deskjet Ink Advantage 4645

Jedan za sve – HP Deskjet Ink Advantage 4645

Odlično rešenje „sve u jednom” za pojedince, mala i srednja preduzeća

Multifunkcionalni uređaji, u ovom slučaju štampač, fotokopir i faks pod istim „krovom” nisu nikakva novost. Međutim, kompanija Hewlett Packard svaku novu generaciju ovih uređaja uspešno dovodi u žižu interesovanja, bilo naprednim mogućnostima, performansama, atraktivnim dizajnom ili pristupačnom cenom. Ovoga puta, HP-ovci su „smućkali” veoma zanimljiv all-in-one štampač za kućnu upotrebu, odnosno mala i srednja preduzeća koja će sve svoje potrebe za (dvostranim) štampanjem, skeniranjem, kopiranjem i faksiranjem podmiriti kompaktnim, pouzdanim i nadasve pristupačnim uređajem.

Deskjet Ink Advantage 4645 je jedan od kompaktnijih štampača u ovoj klasi, tako da vam neće zauzeti mnogo prostora na radnom stolu ili ispod njega. Druga važna karakteristika koja će prijati okruženju manje kancelarije je nizak nivo buke koji ovaj štampač proizvodi, a koja je, neobično za „pljuckavce”, u rangu najtiših laserskih štampača. Instaliranje uređaja je jednostavno – dovoljno je povezati USB kabl na PC računar s Windowsom 7 ili 8 (za dodatne mogućnosti i softver za pripremu fotografija koristiće propratni CD s upravljačkim programima i besplatnim programima). Povezivanje u WiFi mrežno okruženje je nešto složenije, ali svakako vredi truda.

ePrint aplikacija korisniku pruža mogućnost da dokumente i fotografije pošalje štampaču putem interneta, s bilo kog mesta koje ima pristup cloud serveru.

Mogućnost WiFi povezivanja otvara vrata za direktno štampanje s računara ili mobilnih uređaja, putem iOS ili Android aplikacije HP ePrint. Pored direktnog slanja dokumenata u štampač, ePrint aplikacija korisniku pruža mogućnost da dokumente i fotografije pošalje štampaču putem interneta, s bilo kog mesta koje ima pristup cloud serveru s kojim je štampač prethodno povezan putem jednostavnog protokola za autentikaciju. Pored toga što povezuje mobilni uređaj sa štampačem, program nudi i neke jednostavne funcije za obradu fotografija i dokumenata, ali za složenije zahvate ipak treba koristiti namenske aplikacije (kancelarijske programe i softver za pregled i obradu fotografija). Aplikacija All-in-One Remote, s druge strane, omogućava direktno uvoženje skeniranih dokumenata (fotografija, tekstova) i očitavanje popunjenosti kartridža.

Brzina štampanja je veoma dobra – štampač je svakako sporiji od referentnog laserskog modela, ali u inkdžet okruženju može se označiti kao jedan od bržih. Cena eksploatacije vas neće „zaviti u crno“, jer štedljiv utrošak boje i relativno niska cena kartridža neće biti veliko opterećenje za kućni budžet. Mogućnost obostranog štampanja donosi dodatnu uštedu papira, što može biti značajno kada se radi s velikim dokumentima.

Sve u svemu, HP Deskjet Ink Advantage 4645 zaslužuje preporuku zbog svoje cene, kvaliteta i brzine, kao i mogućnosti bežičnog povezivanja i štampanja „na daljinu”.

HP Deskjet Ink Advantage 4645
Rezolucija: do 4800×1200 dpi
Tehnologija: HP Thermal Inkjet, 2 kartridža
Memorija: 64 MB
Povezivanje: USB 2.0, Wireless 802.11b/g/n, HP ePrint
Ekran: LCD 5 cm monohromatski
Brzina: 5,2 ppm (u boji), 8,8 ppm (crno-belo)
Dimenzije: 445 x 331 x 188 mm, 6,22 kg
Cena: 13.990 RSD
www.hp.rs

Leave a Reply