Početna Broj 178 Krivina je bitna – HP S270C

Krivina je bitna – HP S270C

Kao i multimedija

Momacki auto – Infiniti HEADER

Niko ne spori da je zakrivljenje u modi, u ovom ili onom obliku. Zakrivljuju se telefoni, po jednoj ili drugoj osi. Zakrivljuju se bočne ivice, zakrivljuju se televizori, jer ta krivina navodno prati krivinu očne jabučice. A dosad nam to nije smetalo. HP je odlučio da isprati trendove, kao po običaju na svoj način. Model oznake S270C spada u EliteDisplay seriju i predstavlja veliki, 27-inčni model koji je blago zakrivljen i poseduje čak četiri veoma solidna zvučnika.

Ergonomija ovog modela nije na visokom nivou, ali kao što već rekosmo, to je kod zakrivljenih modela logično. Zakrivljenje na 27 inča je blago i taman toliko da vam blago poboljša perifernu percepciju sadržaja na monitoru. Panel je IPS tipa sa LED osvetljenjem i premazom protiv bleštanja. Poseduje četiri zvučnika od po 4 W, koje ne treba zanemariti. Zakrivljeni paneli ne trpe debele transformatore, pa je napajanje eksterno, a potrošnja se kreće oko 35 W i može dobaciti čak do 65 W (zbog zvučnika). Tu je i MHL konekcija, pa je monitor veoma jednostavno moguće povezati sa smartfonom ili tabletom i tako podeliti sliku i zvuk na velikom ekranu.

Samsung 50 godina

Monitor poseduje veoma čudno postolje, a dizajn je maksimalno minimalistički, osim zvučnika koji postavljeni na bokove dodatno naglašavuju krivinu displeja. Iako spada u klasu poslovnih modela, HP S270C se bez ikakvih problema može koristiti za multimediju i gledanje filmova i serija na velikom ekranu. Za poslovnu primenu S270C ima odličnu reprodukciju boja, uglove gledanja i jednostavno povezivanje, što je ponekad veoma bitno. Četiri zvučnika sa podrškom za DTS Audio dodatno povećavaju vrednost ovog modela i daju mu još jednu dimenziju upotrebljivosti.

Velika dijagonala i zakrivljeni panel su svakako najveće prednosti ovog modela. Dodatni plus predstavljaju zvučnici koji povećavaju multimedijalne sposobnosti, a nikako ne treba zaboraviti ni MHL. Iako je prevashodno okrenut ka poslovnim korisnicima, HP S270C može biti interesantan i širem auditorijumu.

HP S270C
Dijagonala: 27 inča
Rezolucija: 1920×1080 piksela
Tip panela: IPS
Odziv: 8 ms
Ulazi: VGA, HDMI, HDMI (MHL)
Izlazi: 3,5 mm
Cena: 69.990 RSD
www.hp.rs

Leave a Reply