Početna Broj 169 Legenda u 2014. – Toyota Corolla

Legenda u 2014. – Toyota Corolla

„Corolla je zamišljena tako da pruža zadovoljstvo svim ljudima na svetu.“

Pred nama je jedanaesta generacija automobila čije prethodne verzije već skoro pola veka krstare planetom. Uz VW Golf, Toyota Corolla predstavlja najprepoznatljivije ime u svetu automobilske industrije. Međutim, za razliku od „narodskog automobila“, Corolla je uvek sinomim za klasu iznad – manja limuzina namenjena svim Zemljanima. Naglašavamo ovu globalnu karakteristiku Corolle zbog „presedana“ koji se desio pre osam godina kada je predstavljen Auris. Mnogi su pomislili da je Toyota ubila svoju legendu. Na svu sreću najveći japanski proizvođač automobila je odlučio (samo) da razdvoji sedan od hečbek verzije Corolle i to prvenstveno za tržište Evrope, gde su hečbek modeli veoma popularni (ko je rekao Golf?).

No, da se mi vratimo Corolli. Prethodna, deseta jubilarna verzija se nije toliko proslavila. Pre svega zbog zbunjenosti kupaca lansiranjem Aurisa, a takođe i zbog ne baš upečatljivog dizajna. Ova druga činjenica iskreno i nije tolika mana za „najkonzervativnijeg“ japanskog proizvođača automobila, ali ako je jedan Mercedes napravio zaokret u izgledu pre više od pet godina, može i mora i jedna Toyota.

I sa novom generacijom, ne samo Corolle, je stigao i nov izgled. Neki bi rekli da je reč o evoluciji, ali kako pričamo o Toyoti, autor je bliži tvrdnji da u pitanju mala revolucija. Agresivan izgled spoljašnosti nikog neće ostaviti bez komentara. Nakon vožnje Aurisa (predstavljen u prošlom broju) i Corolle možemo reći da su Japanci uradili odličan posao.

2013_Corolla_Location_07

Spreda Corolla logično podseća na novi Auris. „Kljun“ sa malim farovima je trendovski i lepo se uklapa u masivnu masku. Iako je reč o manjem sedanu, auto ima lepu elegantnu liniju, što nije slučaj sa konkurencijom gde se mogu naći i neki zdepasti modeli. Ovo je rezultat i povelikog međuosovinskog rastojanja od 2,7m (tačno 100 mm više od prethodne Corolle, kao i novog Aurisa). Ovih deset centimetara će najviše primetiti putnici pozadi koji sada imaju daleko više mesta nego u Aurisu, pa je njihov osećaj u vožnji – limuzinski. Još jedna bitna karakteristika svakog sedana je i prostran prtljažnik. Ovde njegov kapacitet iznosi pozamašnih 452 litara, a značajno je i što otvor nije mali, tako da je manipulacija stvarima jednostavna.

Ispred vožača je instrument tabla identična onoj u Aurisu, dok delimično redizajniranom (nije onoliko monolitna) centralnom konzolom dominira Toyota Touch 2 multimedijalni sistem. Reč je unapređenoj jedinici, koju smo opisali u prošlom broju. U voženoj Corolli bila je instalirana Touch 2 Go verzija, koja osim osnovnih komponenti podrazumeva i satelitsku navigaciju. Nov model je doneo ekran osetljiv na dodir sa poboljšanim i modernijim interfejsom. Audio deo podrazumeva reprodukciju zvuka sa FM, CD, MP3, AUX, USB i Bluetooth izvora. Značajno je pomenuti i mogućnost povezivanja sa pametnim telefonom. Osim telefoniranja „bez ruku“ i preuzimanja muzike, moguće je i razmenjivati SMS i e-mail poruke, kao i pristupiti Toyotinim online servisima. Kao i u prethodnoj verziji, i ovde je prisutan modul koji daje informacije o vozilu – status klima uređaja, informacije o putovanju, kao i potrošnju. Ispod Touch 2 komponente se nalazi kontrolna jedinica dvozonske automatske klime, kao i mali pretinac za sitnice iza čijih vrata se kriju i USB i AUX portovi.

Ponuda motora za Corollu na našem tržištu nije preširoka, ali je sasvim dovoljna. Nju čine dva benzinca od 100 i 132 KS, kao i čuveni 1.4-litarski D-4D dizel agregat sa 90 KS, koji smo i mi imali prilike da probamo. Iako se na papiru čini da je ovih 90 konja možda malo za 4,62 metra dugačku limuzinu, u praksi su ona sasvim dovoljna. Naravno, zaboravite na neku ludu vožnju, ali to ciljnoj publici svakako nije imperativ. Njoj je bitniji komfor i uživanje u vožnji, koju na kraju neće platiti previše. Sa prosečnom potrošnjom od oko 5 litara na 100 km, novčanik će biti i više nego zadovoljan.

DSC_0061

Toyota Corrola
Motor: Dizel, 1.364 ccm, 90 KS
Ubrzanje (od 0 – 100 km/h): 12,5 s
Maksimalna brzina: 180 km/h
Potrošnja (komb.): oko 5 l / 100 km
Dimenzije: 4.620×1.775×1.465 mm, 1.315 kg
Cena: od 16.500 EUR
www.toyota.rs

Leave a Reply