Početna Broj 168 LG 47LB671V

LG 47LB671V

Nova generacija televizora, iako lakša za upravljanje, zahtevaće vašu punu pažnju

Panasonic TV

Televizori se dizajniraju kao da su umetnička dela. LG prati svoj raniji stil, ali je linija televizora za 2014. godinu modernija no ikad. Unutar ovih prelepih televizora, ugrađena je i instalirana odgovarajuća tehnologija, spremna da vas odvede u novi svet, lepši no pre. Iz kompanije LG smo na testiranje dobili model LB671V.

TV koji smo testirali imao je 47 inča, a slika je bila zaista dobra. Pošto je reč o Cinema seriji, okvir ovog TV-a je vrlo uzak i crne je boje, u mraku svoje sobe ga verovatno nećete ni videti, a jedino se sa donje strane nalazi sivi deo koji je zanemarljivo deblji, i na njemu se nalazi mali ali dobro uočljiv LG logotip. Ovaj TV poseduje LED IPS ekran koji nema prenaglašene boje, kao što je slučaj kod nekih drugih proizvođača. Boje su prirodne, crna nije idalna, ali ovo je više problem LED tehnologije nego isključivo ovog modela. Taj nedostatak može se ublažiti podešavanjem lokalnog zatamljenja slike, koje će omogućiti da crna boja zaista bude bolja nego pre korišćenja ove funkcije. Skenirali smo kanale kablovskog provajdera – SD kanali su bili korektni, dok su HD bili takoreći savršeni. Stavili smo ga na test sa raznim formatima preko USB-a, ali dobro se snašao jer ih je sve dobro reprodukovao. Srpski titl je takođe dostupan, međutim mora se izvršiti podešavanje za latinicu u meniju Subtitle, da bi se pojavilo naše pismo sa svim svojim specifičnim slovima.

ATV & NAUTICA 2020

Od priključaka ovaj TV poseduje 3 USB i 3 HDMI priključka, što vam dozvoljava da priključite dosta uređaja, i da svi zajedno simultano rade.

LG 47LB671V
Ekran: IPS LED 47”, FullHD, mikro pixel kontrola (lokalno zatamljenje)
Smart: Da
Tjuneri: DVB-T2, C, S2
Konekcije: 3xHDMI, MHL, Scart, kompozitni, audio, 3xUSB
Zvuk: 2x12W
Cena: 119.999 RSD
www.lge.rs

webOS platforma
Oba televizora poseduju novi webOS koji je mnogo brži, bolji i intuitivniji nego softver na ranijim modelima ovog proizvođača. Sâmo početno podešavanje je vrlo zanimljivo, kroz njega vas vodi ptičica koja vam svojom animacijom ovaj dosadni postupak čini veoma zanimljivim. Ne početku treba da podesite izbor zemlje, jezika, WiFi-a i na kraju skeniranje kanala. Sâm OS je vrlo dobro osmišljen, nalazi se u donjem delu ekrana u vidu kartica, i kada kliknete na neku aplikaciju gotovo odmah se otvara. Skrolovanjem je na Magičnom daljinskom vrlo lako upravljati, i tu se vidi poboljšanje u odnosu na ranije modele. Dobar izbor je što se prešlo na novi webOS, jer je na prethodnom bilo mnogo teže i dosadnije koristiti TV. Na primer, kada ste u YouTube aplikaciji i želite nešto drugo da uradite, ne morate više da izlazite iz aplikacije nego vam je sve dostupno u tim karticama, kada pritisnete Home dugme na daljincu. Još jedna dobra i zanimljiva opcija je takozvani History – šta god radili, krstarili vebom ili gledali neki klip na YouTubeu, TV sve pamti, i taj istorijat dostupan je skrolovanjem kartica sa leve na desnu stranu. WebOS je veliko osveženje, i mislimo da će korisnici mnogo više uživati koristeći ga nego što je to bio slučaj sa starijim softverom.

Oba televizora poseduju DVB-T2, C i S2 tjuner, tako da sa ovim kvalitetnim tjunerom pokrivate sve neophodno, bez dodatnog SetTopBoxa, naravno ako vaš kablovski operater dozvoljava da na ovakav način pratite kanale. Nažalost, naš najveći operator SBB to ne dozvoljava, tako da za gledanje njihove digitalne ponude morate od njih uzeti STB. Ima i ulaz za Cam modul, u koji se stavlja kartica za dekodiranje zaštićenih kanala, i pritom sve radi savršeno.

LG 49UB850

Leave a Reply