Početna Broj 168 LG 49UB850

LG 49UB850

Nova generacija televizora, iako lakša za upravljanje, zahtevaće vašu punu pažnju

Panasonic TV

UHD televizori sa 4K rezolucijom su definitivno budućnost televizije, a u nekim zemljama i sadašnjost. Ova rezolucija od 3840×2160 je impresivna, to je kao kada biste četiri TV-a poređali tako da daju jednu sliku (dva gore, dva dole), međutim ta rezolucija na 49 inča zaista deluje impresivno. Iskreno, bili smo skeptični da li će se razlika između FHD-a i 4K rezolucije primetiti na odstojanju od 2,5 metra, ali verujte da se itekako dobro vidi. Sve je mnogo prirodnije, življe, jednostavno primamljivije za oko. Sajtovi tj. fotografije su prirodne veličine i zaista deluju impresivno. Ovaj TV takođe pripada Cinema seriji, tako da i on ima vrlo tanke crne ivice. Postolje kod ovog modela je sive boje i napravljeno je od brušenog metala, što odaje utisak premijum modela.

3D na ovom TV-u je takođe poboljšan, verovatno zbog same rezolucije, koja je učetvorostučena, jer pasivna tehnologija radi na taj način što je za svako oko zadužen jedan red, i time se smanjuje rezolucija na standardnim HD televizorima. To ovde nije slučaj, jer čak i kada se smanji 4K rezolucija i dalje se sve vidi bolje nego na ranijim modelima.

ATV & NAUTICA 2020

Oba modela imaju Magični daljinski, koji je zaista dobar, leži lepo u ruci i ima vrlo brz odziv. Toliko je dobar da je čak i konkurencija rešila da napravi sličan. Na njemu imamo osnovne funkcije, ali sa dobrim softverom, i to je više nego dovoljno. Sa novim webOS-om, koji poseduju oba modela, dolaze i bazične aplikacije, od kojih bismo izdvojili SmartShere za povezivanje sa mobilnim telefonom, kao i Skype. Međutim, za ovu aplikaciju morate da kupite kameru da bi funkcionisala. Imate i YouTube aplikaciju, koja dobro radi, što nije bio slučaj kod ranijih modela. Postoji i nekoliko domaćih aplikacija, kao što su: Webtv, Sport.rs, Domino, a u razgovoru sa predstavnicima kompanije LG saznali smo da rade na još domaćih aplikacija, koje će biti dostupne u narednom periodu.

U svakom slučaju, uz novi webOS i novu rezoluciju ovo leto će biti vrelo prilikom izbora novog TV-a, a kako se bliži Svetsko prvenstvo u fudbalu, ovo je možda idealno vreme za kupovinu novog TV-a. Ako se odlučite za bilo koji od ova dva modela, nećete se pokajati. Ako se odlučite za 4K model, to vam je i investicija za budućnost, jer će sigurno sve više i više materijala biti dostupno u ovoj rezoluciji.

LG 49UB850
Ekran: IPS LED 49”, 4K (3840×2160 pixela), mikro pixel kontrola (lokalno zatamljenje),
Smart: Da
webOS platforma
Tjuneri: DVB-T2, C, S2
Konekcije: 4xHDMI 4K@60Hz, 3xUSB, kompozitni, VGA, audio
Zvuk: 2x10W
Cena: 209.999 RSD
www.lge.rs

Leave a Reply