Početna Broj 170 LG G3 Health aplikacija

LG G3 Health aplikacija

Kako smo ovaj broj Tech Lifestyle magazina posvetili fitnesu, evo prilike da vam predstavimo i jednu aplikaciju koja se nalazi preinstalirana u novoj LG perjanici – modelu G3

blank
ATV & NAUTICA 2020

Jedna od prednosti LG modela G3 je što poseduje ugrađenu aplikaciju za praćenje sportskih aktivnosti, koje obično na telefonima preuzimamo sa Google Play marketa. Njoj se pristupa veoma lako – jednostavnim „svajpovanjem“ početne strane telefona ulevo – dok ne stignemo do G ekrana.

LG Health je zapravo „fitness tracking“ – radi slično kao narukvice i satovi za praćenje dnevnih aktivnosti. Aplikacija meri broj koraka koje ste prešli tokom dana i broj utrošenih kalorija, a može da prati i određene sportske performanse poput trčanja, vožnje bicikla, planinarenja („hiking“) i vožnje rolera. Kada unesete podatke o svojoj visini, težini i datumu rođenja, aplikacija na osnovu toga određuje koliko bi dnevno trebalo da vežbate kako biste dostigli željeni cilj. Jednostavnim skrolovanjem možete uporediti potrošnju kalorija i dnevnih aktivnosti tokom proteklih dana, a aktivnosti možete i deliti putem društvenih mreža.

ATV & NAUTICA 2020

U poređenju sa drugim sličnim aplikacijama i fitnes uređajima za praćenje, pregled potrošnje kalorija je manje precizan. S obzirom da nema merač pulsa niti omogućava statistiku svakog pređenog kilometra, već samo ukupnu, LG Health aplikacija ipak nije zamena za druge fitnes uređaje za praćenje, ali je svakako prednost koju ovaj najnoviji LG model poseduje. S obzirom da mobilni nosite svuda sa sobom, a samim tim i ovu aplikaciju koja uvek „radi“ dok je telefon uključen, ostavlja vam prostora da o njoj ne razmišljate kao o dodatnoj aktivnosti kojoj se treba posvetiti.

lg_health_main

Prva ažuriranja
LG G3 je u toku jula dobio i prva ažuriranja softvera. Prvo ažuriranje donelo je poboljšanje autonomije, optimizaciju potrošnje, kao i novine u kamera modu. Primetili smo da se autonomija neznatno poboljšala, a čini nam se da fotografije i video-materijali sada imaju prirodnije boje. Nekoliko dana kasnije stigao je i drugi apdejt, sa novom optimizacijom potrošnje i nekim poboljšanjima Google servisa. Svakako da je ovo pokazatelj da je G3 korejskom gigantu veoma bitan model i da želi da njegovi korisnici uvek prvi (ili bar među prvima) imaju najnoviji softver.

Leave a Reply