Početna Broj 171 LG Top10 opcija – LG G3

LG Top10 opcija – LG G3

1. ART
Ako niste baš zadovoljni performansama G3 modela, probajte da ih poboljšate ovim trikom. U Developer opcijama, koje aktivirate u About phone podmeniju, nekoliko puta kucnete na opciju „Build number“ i pojaviće se Select runtime, u okviru kojeg birate između osnovnog Dalvika i opcionog ART-a (Android runtime). Reč je o dva različita pristupa instaliranju i rukovođenju aplikacijama. Odabirom ART-a možete ubrzati telefon, kao i produžiti njegovu autonomiju. Ipak, kako ART nije još zvanično podržan, možda ćete imati manjih problema, poput pregrevanja telefona.

02

TOP 5 App za bolje pamcenje

2. Sakrijte navigaciju
LG G3 nema hardverske tastere, već su oni „softverski“ i zauzimaju deo ekrana. Kako nam oni nisu uvek preko potrebni, postoji mogućnost njihovog automatskog sakrivanja u aplikacijama koje vi sami odredite. Probali smo kako to izgleda u Operi, i veoma smo zadovoljni što smo dobili još malo slobodnog ekrana. Tasteri se ponovo aktiviraju jednostavnim potezom prsta od donje ivice ka gore.

02

3. Promenite navigacione tastere
Osim što mogu da se „sakriju“, navigacioni tasteri su prilagodljivi potrebama korisnika, tako što im je moguće promeniti raspored, ubaciti transparentnost, kao i dodati jednu do dve dodatne ikonice, pored osnovne tri.

03

4. Start kamere i beležnice kada je zaključan telefon
Brza aktivacija kamere i beležnice može biti od presudnog značaja. Startovanje ove dve aplikacija je zato moguće i sa potpuno zaključanim telefonom, i to držanjem gornjeg tastera za beležnicu, odnosno donjeg za startovanje kamere.

04

5. Sređivanje notifikacionog panela
Po osnovnom rasporedu, sistemska podešavanja u notifikacijama zauzimaju barem trećinu ekrana. Međutim, moguće je lako eliminisati ne toliko potrebna podešavanja za jačinu zvuka u slušalici, čime se oslobađa dobar deo ekrana za notifikacije. Takođe, lako se podešava i raspored i količina sistemskih prečica. Naša preporuka je da QuickMemo+ bude prva na toj listi.

05

Leave a Reply