Početna Broj 176 Manja parnjača – Tefal GV4630EO

Manja parnjača – Tefal GV4630EO

Nakon parnih „grdosija“, Tefal u svom portfoliju ima i jedan mali, tj. manji generator pare

Tefal nam je ponudio novi mali parni generator GV4630EO. Da se podsetimo: parni generator je, najjednostavnije rečeno, pegla koja je povezana s postoljem kablom za vodenu paru i struju. U postolje su ugrađeni utikač za struju, rezervoar za vodu, kolektor za kamenac i komandna tabla.

Ceo sistem je težak 3,4 kg. Pegla poseduje keramičku grejnu ploču (Easy gliding ceramic technology) koja je veoma jaka i otporna na ogrebotine. Izuzetno lako klizi po tkanini, a snaga iznosi 2.320 W. Pritisak pare je 4,2 bara, dok je varijabilni ispust 110 g/min. Para prodire duboko u tkaninu, što omogućava savršeno i lako peglanje. Rezervoar za vodu (koristi se „česmovača“) je od nerđajućeg čelika, sa zapreminom od 700 ml, što povećava udobnost peglanja.

Pored klasičnog, ova parnjača je idealna i za vertikalno peglanje, jer je sama pegla veoma laka a pritisak pare veliki, tako da ćete brzo i lako ispeglati odnosno osvežiti svoju odeću koja se izgužvala u punom plakaru. Proizvođač smatra da možete da peglate više slojeva odjednom, što vam omogućava veliki pritisak pare, koja prodire duboko u tkaninu. Ali, tu postoji mogućnost da tkanina ostane vlažna, pa vam mi to ne preporučujemo. Kabl koji spaja postolje i peglu dugačak je 1,65 m, tako da dozvoljava priličnu slobodu prilikom peglanja, a naročito kod vertikalnog peglanja.

Na postolju postoje udubljenja za odlaganje kabla i utikača i kontrolna tabla sa dugmetom za uključivanje i isključivanje aparata. Dugme sadrži kontrolnu crvenu lampicu, koja svetli sve vreme. Pored ovog dugmeta nalazi se i lampica koja vas obaveštava da u rezervoaru nema više vode. Ukoliko ste peglanje završili a ostalo je još vode u rezervoaru, nećete moći da je prospete dok se aparat odnosno voda u rezervoaru ne ohladi (otprilike 2 sata). Potpuno se isključuje mogućnost da se polijete vrelom vodom. Inače, nije nam se dopalo rešenje za dolivanje/prosipanje vode. Moraćete da nabavite mali levak i da vodite računa i kad dolivate i kad prosipate vodu, jer prilično podliva.

Na pegli se nalazi točak koji okrećete da biste odredili temperaturu peglanja za sintetiku, svilu, vunu, pamuk i lan. U dnu točka prema dršci postavljena je lampica koja svetli dok se ne postigne određena temperatura. Na dršci pegle, sa donje strane, je idealno smešten prekidač za vodenu paru. Ali (opet jedno ali), morate da vodite računa da ne puštate paru sve vreme, jer zaista nema potrebe za velikom količinom pare, osim prilikom peglanja lana. Verujte nam, brzo ćete se navići.

Veoma nas je začudilo što pegla nema prskalicu i nikakvu mogućnost za čišćenje kamenca. Prskalica je neophodna. Često se dogodi da se napravi pregib na tkanini, koji i velika količina pare teško može da ispravi.

Od trenutka kad sipate vodu u rezervoar i uključite peglu potrebna su četiri minuta da se zagreje. Preporučujemo vam da prvo uključite peglu i dok vi raširite dasku, donesete veš i pustite ugodnu muziku koja će vam ulepšati rad, pegla je zagrejana. Srećan rad!

TE-PRODUCTS-STEAM_GENERATOR-0-GV4630-A

Tefal GV4630EO
Snaga: 2.320 W
Pritisak pare: 110 g/min, 4,2 bara
Zapremina rezervoara: 700 ml
Dodatno: Easy gliding ceramic technology
Masa: 3,15 kg
Cena: 14.999 RSD
www.tefal.co.rs

Leave a Reply