Početna Broj 176 Metalni titan sa nestvarnom baterijom – Lenovo S860

Metalni titan sa nestvarnom baterijom – Lenovo S860

Telefon srednje klase ali izrađen od metala, što je danas još uvek rezervisano za premijum modele

Srednja klasa ovim modelom postaje sve zanimljivija, imajući u vidu da se i danas većina telefona izrađuje od plastike. S860 krasi brušeni aluminijum, pa dok koristite telefon imate utisak da je reč o premijum modelu. Malo veća debljina i gramaža posledica su velike baterije koju ovaj telefon poseduje.

Displej je prosečan, rezolucije 720p, što na 5,3 inča nije najidealnije rešenje. Njegovo osvetljenje je prilično jako, te rad na direktnom suncu za ovaj model neće predstavljati nikakav problem. Crna boja nije idealan izbor, ali to je mana gotovo svih IPS ekrana. Uglovi gledanja su odlični, doslovno se i pod uglom od 170 stepeni vidi sve, bez ikakvog gubitka ili refleksije.

Kamera je zaista dobra. U dobro osvetljenim prostorijama nećete imati problema – slika dobre fotografije čak i po malo slabijem osvetljenju. Na dnevnom svetlu slika odlične fotografije, što nije svojstveno uređajima koji pripadaju srednjoj klasi. Prednja kamera je takođe dobra za selfi fotografije i za video-pozive, pa će sigurno ispuniti vaša očekivanja.

Kada se telefon uključi, za podizanje Android sistema treba mu malo više vremena nego što smo navikli. Rad sa zahtevnijim aplikacijama i igricama predstavlja mu problem, jer dolazi do gubitka frejmova i usporenja u radu.

Ugrađena baterija od 4.000 mAh je impresivna i iznad svih današnjih standarda, čak i za vodeće telefone. Uz normalno korišćenje izdržaće 2 do 3 dana bez punjenja, što je za današnje standarde zaista odlično.

Zvuk je dobar, visoki tonovi su malo jači od proseka, a niskih gotovo da i nema. Međutim, zbog položaja na kojem se nalaze (na donjem umesto na zadnjem delu), daju mnogo bolje rezultate od mnogih sličnih telefona na tržištu.

Dual SIM opcija prisutna je na ovom modelu. Doduše, ima ograničenje da samo SIM 1 ima mogućnost 3G mreže, dok je za SIM 2 rezervisana samo 2G mreža. Ovo i nije veliki problem ako vam druga linija treba samo za pozive i poruke, ali ako biste koristili i drugu karticu za 3G, morali biste da pravite akrobacije menjanjem pozicije karticama.

Dosta neobična situacija je što na ovom telefonu, kao na 99% Android telefona, nema menija, već su sve aplikacije na početnom ekranu, nešto slično kao na iPhoneu. To može da bude i praktično, jer nemate takozvana dva ekrana, početni ekran i meni, već je sve na jednom mestu.

Lenovo ima dosta sopstvenih aplikacija na ovom telefonu. Izdvojili bismo antivirus program koji zaista štiti telefon od virusa, što u poslednje vreme i nije loše imati kao opciju. Aplikacija Powerbatery ima funkciju da štedi bateriju, a kada njen kapacitet padne ispod 20 %, pruža vam mogućnost da telefon prebacite u „emergency mode“, nešto slično kao na Samsung S5, što znatno produžava vek baterije, ali su vam tada dostupne samo osnovne funkcije, kao što su pozivi i poruke. Ova opcija itekako mnogo znači ako ste se negde zadesili bez punjača.

LENOVO S860
OS: KitKat: 4.4.2
Procesor: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Memorija: 16GB, 2 GB RAM
Kamera: 8 Mpx, 3264 x 2448 piksela
Ekran: 720 x 1280 piksela 5,3 inča (227ppi)
Povezivanje: Blutooth, WiFi
Dimenzije: 149,5 x 77 x 10,3 mm
Baterija: Li-Po 4.000 mAh
Cena: 38.000 RSD
www.lenovo.com/rs/sr

Leave a Reply