Početna Broj 169 Mikser koji će vas zavrteti – Tefal HB866

Mikser koji će vas zavrteti – Tefal HB866

Tefal nam je ponudio nešto novo u segmentu u kojem biste teško mogli da zamislite da je to moguće. Njihov štapni mikser je formula 1 u svojoj kategoriji

Izgled mu je savremen, sa lepim mat srebrnim delovima u kombinaciji sa mekanom gumom u delu kojim se mikser drži, i to gumom koja je reljefna, pa onaj ko rukuje mikserom nema problema sa klizanjem aparata. Posebno pohvaljujemo anatomski gornji deo, koji potpuno prijanja uz ruku i time olakšava rukovanje.

Svoje korisnike iznenadiće i mogućnošću menjanja brzine mućenja, sa skalom od 1 – 20, ali i turbo tasterom. Odabir brzine mućenja obradovaće sve koji su, koristeći neke druge štapne miksere, na početku mućenja doživeli iskustvo izletanja iz posude i prskanja sadržaja koji se muti. To je svakako neugodno iskustvo, a još neugodnije je čišćenje kuhinje posle toga.

Tefal nam je uz ovaj štapni mikser pripremio i dodatak za mućenje majoneza, ali sa njim lako možete pripremiti i neki drugi, vama omiljeni sos, i to izuzetno brzo. Sa istim dodatkom i promenom posude za mućenje, istom brzinom dobićete voćnu kašicu za vaše najmlađe, ali i umutiti savršen dresing za salatu ili marinadu za meso i ribu.

TE-PRODUCT-STICK_MIXERS-INFINY_FORCE-HB866A-KEY_VISUAL-A

Testirajući ovaj aparat, imali smo malih problema u pripremanju majoneza, ali greška nije bila u Tefalovom mikseru. Naime, svi sastojci za pripremanje majoneza moraju u trenutku mućenja imati istu temperaturu i, ako poštujete to pravilo, savršen majonez dobićete za 30 sekundi, kao što je i navedeno u uputstvu i u lepo pripremljenoj knjizi recepeta, koju dobijate uz ovaj aparat. Postupak je sledeći: u posudu namenjenu za pravljenje majoneza stavite sastojke, najbolje da svi budu na sobnoj temperaturi, pritisnete turbo dugme, samo jedan „bzzzzzzzzzzzzzzz“ uz lagano spiralno pomeranje , i majonez je gotov. Zar to nije savršeno za sve domaćice, a bogami i za one prave muškarce koji vole kuvanje, kao Đura u njegovim kućnim čarolijama?

Ovaj naš mali veliki pomoćnik, svakako, ima i drugih dodataka koji nam olakšavaju i ubrzavaju pripremanje hrane – seckalicu, ali i mutilicu za sneg od belanaca, koji će vam sigurno uskoro postati neophodni.

Lako i jednostavno se čisti ručno, a dozvoljeno je i mašinsko pranje svih delova i dodataka, izuzev dela sa motorom i delova koji sadrže reduktore.

Leave a Reply