Početna Broj 171 Moćni blizanci – Harman Kardon Nova

Moćni blizanci – Harman Kardon Nova

Par 2.0 zvučnika koji će vas „oduvati“ sa stolice

ATV & NAUTICA 2020

Jedan od Harman Kardonovih noviteta koji će privući pažnju je Nova, 2.0 sistem koji se povezuje s računarom pomoću kabla, odnosno s mobilnim uređajima putem Bluetooth veze. Za razliku od modela iz SoundSticks porodice, Nova zvučnici nisu opremljeni vuferima, što nagoveštava mogućnost distorzije niskotonaca prilikom snažnije reprodukcije. Međutim, u praksi ovaj dinamični dvojac pruža mnogo više nego što bi se očekivalo, nezavisno od vrste zvuka koji prolazi kroz njegova pojačala.

Ovaj dinamični dvojac pruža mnogo više nego što bi se očekivalo, nezavisno od vrste zvuka koji prolazi kroz njegova pojačala.

Kada smo Nova zvučnike izvadili iz kutije, nekoliko trenutaka utrošili smo na tiho divljenje bravurama dizajnera, koji su isklesali jedno od najlepših kućišta za desktop zvučnike koje smo videli. Kroz zaobljene kutije od providne plastike naziru se unutrašnji detalji, oblikovani u vidu školjke, dok je malo okruglo postolje presvučeno gumom koja obezbeđuje bolje prianjanje za podlogu. Lako nagnuti na stranu, zvučnici se postavljaju crnom membranom prema slušaocu, tako da pasivna bas rešetka bude postavljena pozadi (na prvi pogled nije sasvim jasno koji deo treba postaviti napred, a koji nazad). U unutrašnjosti kućišta nalaze se snažni 2,5-inčni drajver i upola manji visokotonac, koji isporučuju 20 vati po kanalu.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply