Početna Broj 174 Moda i tehnika – Asus Memo Pad 7 ME572c

Moda i tehnika – Asus Memo Pad 7 ME572c

Onako kako je to ASUS zamislio

Ne događa se često da viđamo tehniku specijalno stilizovanu tako da prati modu, ili je urađena u saradnji sa nekim poznatim dizajnerom. S druge strane, Asus i HP su u prošlosti već predstavljali uređaje koji su posledica saradnje sa nekim od poznatih dizajnera, a neretko su postojale čitave serije specijalno stilizovanih uređaja.

Asus MemoPad 7 smo viđali više puta, a najnoviji član ove porodice oznake ME572c je tablet koji ima vrlo interesantan dizajn i podseća na žensku tašnu. Ovo je postignuto tako što je zadnja strana dvobojna i jedna prelazi preko druge, pa poleđina podseća na zatvorenu tašnicu ili poveći novčanik.

Hardver nikako ne zaostaje, pa ekran dijagonale sedam inča poseduje rezoluciju od 1920×1200 piksela, što je prilično visoko i daje vrlo precizan prikaz na IPS panelu. Okviri su napravljeni malo šire, tako da je držanje jednostavnije, pa rukom ne prekrivate ekran dok pridržavate tablet. Sa oko 270 g i 8,3 mm debljine ovaj tablet spada u tanke i lagane modele, što znači da i gledanje filmova na njemu neće previše umoriti ruku kojom ga držite. Sistem pogoni četvorojezgarni Intel Atom procesor spreman za 64-bitne instrukcije koje donosi nova generacija Android OS-a, zajedno sa PowerVR grafikom solidnih performansi. Interno, tablet raspolaže sa komotnih 2 GB RAM-a i prostranih 32 GB interne memorije koje je moguće proširiti putem microSD kartica. Obavezna prednja i zadnja kamera su tu, pa ni ovaj aspekt nije zapostavljen. Nazad je senzor od 5 Mpx sa autofokusom, sa mogućnošću snimanja FullHD video materijala, a napred je nešto slabija verzija sa 2 Mpx koja će poslužiti za poneki selfi na dobrom svetlu, Skype poziv ili Mirror aplikaciju za sređivanje šminke. Za one kojima je to bitno, postoji i GPS&GLONASS podrška, a tu su i senzori poput kompasa, žiroskopa i ambijentalnog svetla.

Posebno je interesantna baterija koja daje oko deset sati autonomije pri kombinovanom korišćenju, a tu je i nezaboravni ZenUI koji u svom restilizovanom izdanju nudi mnogo mogućnosti prilagođavanja izgleda, ali i veliki broj korisnih vidžeta i aplikacija koje dolaze preinstalirane. Pastelne boje, dizajn koji prati novi Android OS i ukupni utisak su da je novi ZenUI vrlo lep i intuitivan, te da ćete se lako navići na prednosti koje nudi.

Asus se sa novim ME572c prilično potrudio da predstavi drugačiji tablet i u tome je itekako uspeo. Novi model ima jaku hardversku osnovu koja mu omogućava da i sa visokom rezolucijom izađe na kraj sa igrama, a tu je i dosta prostora za multimediju, kako interno, tako i dodavanjem memorijske kartice. Na ovaj način pred polazak na put možete nasnimiti nekoliko zanimljivih igara, serija i filmova, i znati da ćete u trenucima dokolice imati šta da radite. Posebna prednost ovog modela je njegov izgled koji će se posebno svideti pripadnicama lepšeg pola, jer se može uklapati kao modni detalj, što je i bila ideja Asus inženjera koja je uspešno ostvarena.

Asus Memo Pad 7 ME572c
OS: Android 4.4 KitKat
CPU: 64-bitni Intel Atom Z3560, 1,83 GHz Quad-core
GPU: IMG PowerVR Series 6 – G6430
Memorija: 2 GB RAM, 32 GB interno, proširivo microSD karticama do 64 GB
Kamera: 5 MP zadnja, 2 MP prednja
Ekran: 7 inča, kapacitivni IPS, 1920×1200 piksela
Povezivanje: WiFi, Bluetooth v4.0, GPS, micro USB, 3,5 mm audio
Baterija: 15 Wh, Li-Po
DImenzije: 114 x 200 x 8.3 mm; 269 g
Cena: 29.490 RSD
www.mojasus.rs

Leave a Reply