Početna Broj 168 Moderna vizija laptopa – Lenovo IdeaPad Y5070

Moderna vizija laptopa – Lenovo IdeaPad Y5070

Najsvestraniji prenosni PC na tržištu

Od prenosnih računara se očekuje zaista mnogo toga u današnje vreme. Treba da budu atraktivni, tanki, kvalitetno izrađeni, sa dobrim ekranom, da imaju dobre performanse u svemu od multimedije do novih igara. Pritom, moraju da budu lagani, tihi, sa dobrom autonomijom i da ne budu (pre)skupi. Dugačak spisak, zar ne? Da li uopšte postoji jedan odgovor na sve ove zahteve? Postoji. Lenovo IdeaPad Y5070.

Vitko telo
Lenovo IdeaPad Y5070 predstavlja osveženje popularne serije proizvoda koji su do sada idealizovani među korisnicima koji žele gejming laptop koji je tanak i ne preterano skup. Kućište je izrađeno od brušenog aluminijuma, a novi dizajn sve više asocira na popularni američki Alienware. Kvalitetnu izradu prati fantastična tastatura sa pozadinskim osvetljenjem, zajedno sa prostranim i preciznim tačpedom. Ozvučenje obezbeđuje kompanija JBL, tako da je zvučna podloga nadprosečna i poslužiće za sve prilike. Ekran od 15.6 inča raspolaže sa rezolucijom od 1920×1080 i uz mat premaz treba pohvaliti i odličan koloritet, kao i uglove gledanja. Od konekcija ništa ne nedostaje, tako da na bočnim stranama možete pronaći dva USB 3.0, jedan USB 2.0, LAN, čitač SD kartica i još ponešto. Da bi postigli manji profil, IdeaPad Y5070 ne poseduje optički uređaj, ali hej, da li je još uvek ikome neophodan? Jedina mana je to što više nema „Ultra Bay“ opcije koja je dozvoljavala ubacivanje još jedne grafičke karte pored postojeće.

Pažljivo odabran hardver
Na hardverskom planu novi laptop iz Lenova može da posrami mnoge striktno gejming modele. Osnovu čini brutalno brzi Intelov Core i7 4702HQ procesor koji poseduje četiri jezgra i HT tehnologiju zbog koje sistem vidi čak osam logičkih jezgara. Nominalna frekvencija ovog procesora je 2.2 GHz, a uz Turbo tehnologiju može da se „protegne“ do maksimalnih 3.2 GHz. Ovaj CPU omogućava da se svaki zadatak obavi na najvišem mogućem nivou. Procesor prati odličnih 8 GB DDR3 memorije, dok je za smeštanje podataka zadužen hard disk od 500 GB. Grafički aspekt je brilijantan, jer uparuje Intelov HD Graphics 4600 za rad na bateriji i GeForce GT 860M sa 2 GB GDDR5 memorije. Novi GeForce je baziran na Maxwell arhitekturi i pružiće vam izuzetno gejming iskustvo u nativnoj rezoluciji monitora bez obzira na igru. Kao i svaki moderan laptop, IdeaPad Y5070 raspolaže sa WiFi, Bluetooth vezama, kao i HD web kamerom. Za dobru autonomiju pored modernih komponenti, glavnu ulogu obavlja baterija kapaciteta 7600 mAh, pa uz dobru optimizaciju možete izvući i pet sati neprekidnog rada što je svakako veliki uspeh za laptop ovog kalibra.

Sve u jednom
Kao što možete shvatiti iz teksta, Lenovo IdeaPad Y5070 predstavlja sjajan izbor ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim laptopom koji će obaviti najširi mogući spektar zadataka. Od rada u office okruženju, preko filmova i muzike, do najnovijih igara. Novi IdeaPad je apsolutno dorastao zadatku.

Lenovo IdeaPad Y5070
Dimenzije: 387 x 263 x 23.9 mm
Masa: 2.5 Kg
Procesor: Intel Core i7 4702HQ @ 2.2 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1600 MHz
VGA: Nvidia GeForce GTX 860M 2 GB GDDR5
HDD: Toshiba 500 GB 5400 RPM
Optika: ne
Ekran: 15.6″ 1920×1080
Ostalo: WiFi 802.11 b/g/n, BlueTooth 4.0
Operativni sistem: Windows 8.1 64bit
www.lenovo.com

Leave a Reply